eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Új bizottsági ülést hívtak össze a benzintender ügyében

Határozatképtelen volt a benzintender miatt összehívott rendkívüli ülésen a honvédelmi és rendészeti bizottság. A szocialista képviselők távol maradtak, így a bizottság elnöke új ülést hívott össze.

A szocialista képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt a honvédelmi és rendészeti bizottság a benzintender ügyében összehívott rendkívüli ülésen. Lázár János, a bizottság fideszes elnöke az ülés előtt elmondta: új közbeszerzési eljárás kiírására tettek volna javaslatot, de mivel ez nem sikerült, néhány napon belül újabb ülést hív össze az ügyben.

"Az MSZP-frakció meg akarja akadályozni, hogy az igazság kiderülhessen. Szeretnénk tisztán látni, hogy a magyar kormány miért volt részrehajló az üzemanyag-beszerzéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás kiírásának az alkalmával. A magyar kormány miért kedvezett az osztrák államnak, miért kedvezett az osztrák tulajdonban lévő, üzemanyag kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaságnak" - emelte ki a Fidesz politikusa.

Lázár János - utalva arra, hogy OMV-kutakat üzemeltet két szocialista képviselő is, Laboda Gábor és Kránitz László - kitért arra is, hogy tisztázni akarják, miért MSZP-s képviselők vagyonát gyarapítják az állam üzemanyagra költött forintjai.

Az ülésen megjelent Molnár Csaba kancelláriaminiszter úgy fogalmazott: a tenderrel nem sérültek a nemzetbiztonsági érdekek és spórolt is a kormány. Mint mondta, a tender eredményeképpen mintegy fél milliárd forintot spórolni lehet, és a kabinet büszke arra, hogy Magyarországon a nemzeti érdekeket érvényesítve ilyen jelentős megtakarítást lehetett elérni.

Molnár Csaba az MSZP-s képviselők távolmaradása kapcsán hozzátette: igazuk van a szocialista képviselőknek, hogy nem kívánnak részt venni a Fidesz politikai kampányában.

A kormányszóvivő december 30-án jelentette be, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a MOL-nál.

A fideszes Kontrát Károly ezután emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot, Magyarországon pedig csak a MOL ilyen.

Szollár Domokos erre úgy reagált, hogy a köztársasági őrezred, a rendőrség, a tűzoltóság és a mentők továbbra is MOL-nál tankolnak, mellettük azonban mintegy ezer intézmény fog az osztrák olajtársaság kútjainál tankolni, mert ott sokkal olcsóbban kapják az üzemanyagot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×