INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Folytatják az idei bértárgyalásokat a Volán-szakszervezetek

InfoRádió / MTI
Folytatják az idei bértárgyalásokat a Volán-szakszervezetek. Dobi István, az érdekképviselet Együttműködési Fórumának szóvivője azt mondta: az általuk megkérdezett jogászok megerősítették, hogy megalapozott a 4,9 százalékra vonatkozó béremelési követelésük. Hangsúlyozta: a december 30-án bejelentett sztrájkkészültséget fenntartják. Hozzátette: a munkaadónak 5 napot adtak arra, hogy megismerjék a nekik átadott dokumentumokat, ezt követően pedig ismét tárgyalni szeretnének az idei bérfejlesztésről.

Dobi István közölte: a szakszervezetek nem fogadják el a munkáltatónak azt az érvelését, hogy az adójogszabályok kedvező változása miatt keletkező többletjövedelem kiváltja a bérfejlesztést, és nincs szükség inflációt követő fizetésemelésre.

Dénes András, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségének főtitkára azt mondta: a szakszervezet kérésére folytatják a tavaly december elején megkezdett konzultációt, a következő találkozó jövő kedden lesz. A munkáltató szerint a szakszervezetek béremelési követelése jogszerűtlen.

A címlapról ajánljuk