INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Evőpálcika fúródott a kisfiú koponyájába

Infostart / InfoRádió
A csodával határos módon menekült meg az a kínai kisfiú, akinek játék közben az orrán át az agyába fúródott egy evőpálcika. Az orvosok tízórás műtéttel tudták eltávolítani az evőeszközt a gyerek koponyájából.

Mosogatás közben arra figyelt fel Csao Kuj-lu, hogy 14 hónapos kisfia keservesen sír: mint kiderült, Li Csing-csao játék közben felbukott, és az orrába fúródott egy fából készült evőpálcika. A család azonnal elrohant a kicsivel a legközelebbi ügyeletre, az ottani orvosok azonban nem merték kihúzni az evőeszközt, mert attól tartottak, hogy az megölné a fiúcskát. Azt javasolták a szülőknek, hogy utazzanak Pekingbe, vagyis tízórányi autóútra kényszerültek a súlyos állapotban lévő gyerekkel.

A családot végül az egyik rokon fuvarozta el a fővárosba. "Akkor azt hittem, hogy mindennek vége, meghal a kisfiam" - emlékezett vissza a bizonytalanságban és félelemben töltött órákra a kicsi apja, Li Kuang-laj.

Amint a kis csapat megérkezett, a pekingi Poaj Kórház orvosai a műtőbe vitték Lit, ahol tíz órát töltöttek a pálcika kiemelésével, amely négy centiméternyire fúródott a gyerek koponyájába. Az egyik sebész, Szun Vej elmondta: ha az evőeszköz csupán néhány milliméterrel beljebb vagy odébb hatol be az agyba, a kisfiú biztosan nem élte volna túl a balesetet.

A doktorok szerint a következő néhány nap kritikus időszak lesz a gyerek számára, hiszen előfordulhat, hogy a sebe elfertőződik. Azt is megjegyezték, hogy a fiúcskánál később epilepszia jelentkezhet a beavatkozás nyomán, Li apja azonban így is boldogan nyilatkozott: "Nem gondoltam, hogy ilyen sikeres lesz a műtét: a kórház adott egy második életet a kisfiamnak" - mondta.

A címlapról ajánljuk