eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

H1N1: eddig több százezer adag magyar vakcina kelt el külföldön

Az InfoRádió értesülései szerint már csaknem fél tucat országnak értékesítette az Omninvest az újinfluenza elleni védőoltást. Több százezer adagot adtak el belőle az Európai Unión kívüli államoknak a magyar ár közel 2,5-szereséért.

A H1N1 elleni oltóanyagot december elejétől forgalmazzák külföldön, és már több százezer adagban adtak el belőle a magyar ár közel 2,5-szereséért - mondta az InfoRádiónak a vakcinát gyártó cég, az Omninvest szóvivője.

Németh Zsolt hozzátette: a cég eddig mintegy fél tucat Európai Unión kívüli országnak értékesített magyar vakcinát, és még két tucat országgal tárgyal.

Elmondta azt is, hogy a magyar állam 4 millió adagot rendelt az Omninvestől, amelyből egy millió van készleten. Németh Zsolt szerint ennyi tartalékra szükség is van, mert ezzel a járvány második hullámát ki lehet védeni.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×