INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Sztrájkot hirdetett 11 BKV-s szakszervezet

Infostart / InfoRádió
Sztrájkot hirdetett 11 BKV-s szakszervezet, mert több ezer munkavállaló esetében még nem kötötték meg a kollektív szerződéseket. A közlekedési társaság bízik abban, hogy sikerül megegyezni és elkerülni a munkabeszüntetést.

Január 12-én nulla órától határozatlan idejű BKV-sztrájkot hirdetett több szakszervezet is, mivel az érdekképviseletek egy része és a BKV vezetősége nem állapodott meg a kollektív szerződésről - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. Hangsúlyozta, több mint tízezer munkavállalónál vált bizonytalanná az, hogy a BKV milyen eszközökkel foglalkoztatja majd őket.

Nemes Gábor hozzátette, a sztrájk megtartása még nem biztos, mint ahogy az sem, hogy egy esetleges munkabeszüntetésnél milyen minimális szolgáltatásokat vállalnak a szakszervezetek.
A BKV vezetését meglepte, hogy több szakszervezet együttesen sztrájkot hirdetett januárra. Székelyné Pásztor Erzsébetet, a fővárosi közlekedési cég kommunikációs igazgatója azt mondta, a kollektív szerződések tartalmában már megállapodtak, a vitatott pontokról a bértárgyalásokon kellene egyezkedni.

Hozzátette, bízik abban, hogy a sztrájk kihirdetett időpontjáig sikerül feloldani a vitás kérdéseket.


A címlapról ajánljuk