eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Belső embertől kerülhetett nyilvánosságra az őszödi beszéd - lapszemle

A Magyar Nemzet a Magyar Televízió Híradójára hivatkozva azt írja, hogy valószínűleg belső embertől került a nyilvánosságra az őszödi beszéd, mivel a frakció ülését nem hallgatták le.

Mint ismeretes, a Magyar Rádió 2006. szeptember 17-én internetes honlapján tette közzé a birtokába jutott hangfelvételt, amely a május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök a zárt körben elhangzott beszédben - helyenként durva szavakkal - a változtatások szükségességére akarta rádöbbenteni a frakciót és beismerte, hogy a kormány végighazudta az elmúlt másfél-két évet.

A Népszabadság szerint soványabb pénztárcával vágtunk neki a karácsonyi vásárnak, mint korábban. A kereskedelem valamennyi frontjáról kisebb forgalomról érkeznek a pillanatnyi összesítések. Ez derült ki a Mediánnak a lap részére készített felméréséből is. A vizsgálatot végzők azt is megállapították, hogy a meglepetésnek szánt ajándékok helyett a társasági élet felé kezd eltolódni a karácsonyozás.

Az Indexen az olvasható, hogy a Symantec biztonságtechnikai cég közzétette legújabb felmérését a 18 év alattiak netezési szokásairól, különös tekintettel a keresőkbe leggyakrabban beírt kulcsszavakra. Az első három helyen a YouTube, a Facebook és a Google áll, aztán a szex, majd a különféle közösségi oldalak, és a böngészőben játszható online játékok. A legnépszerűbb híresség Michael Jackson volt, éppen csak megelőzve Taylor Swift country-pop énekesnőt. Meglepő módon a pornó a legfiatalabb korosztályban, 7 év alatt is a negyedik legnépszerűbb keresőkifejezés volt.

A Napi Gazdaságban az olvasható, hogy egyéves késéssel, de begyűrözött a válság a közszférába is: a költségvetési intézményrendszer már felélte a tartalékait, ugyanis tartozásállománya november végén 32,6 milliárd forintra emelkedett, ami egy hónap alatt 8,1 milliárd forint növekedést jelent - derült ki a Magyar Államkincstár adataiból. Abszolút újdonságnak számít, hogy a nem fizető közintézmények sorába került három büntetés-végrehajtási intézet is: novemberben a Budapesti Fegyház és Börtön 225 millió forintos elmaradásról adott számot, míg a márianosztrai bv-intézet 108 millió forinttal, a veszprémi pedig 55 millió forinttal tartozott a beszállítóinak.

A Világgazdaságból megtudhatjuk, hogy az idei év második felében is intenzív toborzást végeztek a hazai magánnyugdíjpénztárak, így a taglétszám mostanra stabilan hárommillió fölé emelkedett. A kasszák stratégiája változatos volt. A médiában zajló kampányok mellett voltak olyan intézmények, amelyek vásárlási utalványokat vagy műszaki cikkeket osztogattak a belépőknek. A biztosítói hátterű kasszák azzal is csábítottak klienseket, hogy más szolgáltatások (például kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás) árából kínáltak kedvezményeket, de a jelek szerint az ügynöki hálózatot is bevetették a piaci szereplők.

A Pénzcentrum azt írja, hogy egy magyarországi felmérés szerint míg 2008-ban a megkérdezettek 61 százaléka tervezett maximum 30 ezer forintot költeni az ajándékokra, az idén már 66 százalék szeretné ebből az összegből megoldani az ajándékozást. Azok számára, akik nem engedhetnek meg maguknak drága karácsonyi ajándékot, de mégis nagyon vágyakoznak utána, két lehetőség nyílik. Vagy a nagyon drága szabad felhasználású személyi kölcsönt választják, vagy a valamivel kedvezőbb kamatra kapható termékhez kapcsolt áruhitelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×