INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kamionok torlaszolják el az M7-est

InfoRádió / MTI
Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés. Az M7-es autópályán az érdi emelkedőn Budapest felé a kamionok elakadtak.

Jelentősen lelassult a közlekedés a Dunántúlon az erős havazás miatt; többfelé elakadt járművek akadályozzák a közlekedést.

A Dunántúlon reggel óta mindenhol havazik. A Balatontól délre eső területeken 10 centi hó hullott, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 6-8 centi a friss hó vastagsága. A Duna mentén is 1-2 centi hó esett. A havazás már átterjedt a Dunától keletre eső területekre: esik Bács-Kiskun és Csongrád megye nagy részén - közölte az Útinform szombat délután a honlapján.

A frissen behavazott területeken az úttakarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nehezen lehet közlekedni.

A 76-os főút Katafa közelében csak egy nyomon, és személyautóval nehezen járható. A 74-es főúton Vasvár belterületén három elakadt kamion mentését végzik. Csak a személygépkocsikat engedik tovább. Vasvár előtt a havas burkolaton újabb nyolc kamion akadt el.

A 83-as főúton a győrszemerei emelkedőnél elakadtak a kamionok, áll a forgalom. A 86-os főúton Szombathelyen egy kamion és egy személyautó ütközött össze. A 71-es km-nél csak egy sáv járható.

Az M70-es autóúton, a tornyiszentmiklósi határ felé vezető oldal 9-es km-énél két személyautó csúszott egymásnak. Letenye és Muraszemenye között lezárták az autóutat a télies körülmények miatt.

Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza szintén havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés. Az M7-es autópályán az érdi emelkedőn Budapest felé a kamionok elakadtak.

A sűrű havazásban romlottak a látási viszonyok is.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) arra kérte a budapestieket, hogy ne induljanak útnak autóval, inkább halasszák vasárnapra a karácsonyi bevásárlást.

A Dél-Dunántúlt és a Közép-Dunántúlt követően Közép-Magyarországon is kiadta a másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható.

A címlapról ajánljuk