INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Ünnepi menetrend a MÁV-nál, a Volánnál és a BKV-nál

Infostart / InfoRádió
A hétvégén a munka-és szabadnapok átrendezése miatt, illetve az ünnepek idején változik a BKV, a MÁV és a Volán menetrendje, valamint a fővárosi parkolási rend.

A BKV most szombaton és december 23-án a tanítási szünetre vonatkozó pénteki menetrend szerint közlekedik. December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezután éjszakai buszokkal lehet utazni. December 25-én és 26-án az ünnepnapi, a két ünnep között, valamint 31-én az iskolaszünet idején érvényes menetrend lesz érvényben.

Szilveszterkor az esti üzemzárást követően egész éjszaka sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok. Az újév első napján az ünnepnapi, január 2-án a szombati szabadnapi, 3-án a vasárnapi munkaszüneti menetrend lesz érvényes, január 4-étől pedig helyreáll az iskolai időszakra érvényes közlekedési rend.

A MÁV-nál szombaton pénteki, december 24-én, csütörtökön szombati, karácsonykor ünnepnapi menetrend szerint járnak a szerelvények. December 31-én, csütörtökön pénteki, másnap szombati, január 2-án pedig ünnepnapi menetrend lesz érvényben, január 3-tól a megszokott menetrend alapján közlekednek a személyszállító vonatok.

A Volán most szombaton a hét utolsó munkanapjának megfelelő menetrend szerint közlekedik. December 24-én az utolsó autóbuszjáratok Budapestről 16 óra körül indulnak. 25-26-27-én munkaszüneti nap lesz, ekkor a kora reggeli autóbuszjáratok általában nem közlekednek.

December 28-a és 31-e között a tanítási szünetes munkanapnak megfelelő közlekedési rend lesz érvényben, egyes vonalakon csökkentik a járatszámot, január 1-je és 3-a között pedig a munkaszüneti nap szerint közlekednek majd az autóbuszok. Január 4-től a Volán járatok esetén is helyreáll a szokásos rend.

Mivel szombat munkanap lesz, ennek megfelelően Budapesten fizetni kell a parkolásért. December 24-én és január 3-án ingyenes lesz a parkolás, kivéve a Budai vár, a Margitsziget és a Citadella parkoló területét.

A megváltozott menetrendekről az utazóknak érdemes tájékozódniuk a közlekedési társaságok honlapjain, illetve az információs vonalakon.


A címlapról ajánljuk