eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Pokorni AB-hez fordul az oktatási normatíva csökkentése miatt

Alkotmánybírósághoz fordul a közoktatási normatív támogatások tanév közbeni csökkentése miatt a fideszes Pokorni Zoltán. Az Orbán-kormány oktatási minisztere azt mondta: álláspontja szerint ellentétesek az alaptörvénnyel a 2010-es költségvetésnek a tanév közbeni változtatást előíró rendelkezései.

A Fidesz alelnöke szerint az ilyen normatívacsökkentés sérti a jogbiztonsághoz fűződő jogot, emellett sérül a szerzett jogok sérelmének tilalma is. Pokorni Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy míg 2002 szeptemberében egy elsős gyermek után a központi költségvetés 187 ezer forintot biztosított egy évre az intézményfenntartóknak, addig 2010. január 1-jétől ez az összeg 134 ezer forint lesz.

A politikus arra kéri az Alkotmánybíróságot, hogy semmisítse meg a jövő évi költségvetésről szóló törvény ezen passzusát. Pokorni Zoltán közölte: a hétfőn elfogadott, a közoktatásról, valamint a felsőoktatásról szóló jogszabályt módosító salátatörvény miatt az államfőhöz fordulnak. Mint mondta: Sólyom Lászlót arra kérik, hogy ne írja alá a jogszabályt, hanem küldje azt előzetes alkotmányossági kontrollra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×