eur:
390.28
usd:
365.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Demszky Steinernek: "tetszett volna koalícióban maradni"

A főpolgármester szerint, ha a szocialisták nem tagjai a koalíciónak, akkor ne is kérjenek pénzt az egészségügy reformjellegű intézkedéseire; Demszky Gábor csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt az MTI kérdésére Steiner Pálra és az általa vezetett szocialista frakcióra utalva úgy fogalmazott: "tetszett volna koalícióban maradni".

Az SZDSZ-es városvezető emlékeztetett arra is, hogy az egészségügyi modellel kapcsolatban még az MSZP képviselői között sem volt egyetértés: hárman nem szavazták meg Horváth Csaba (MSZP) előterjesztését. Demszky Gábor szerint ez azt jelzi, hogy még köztük is vita van abban, szabad-e mintegy 600 millió forintot biztosítani egy olyan egészségügyi zrt.-re, amely a tevékenységét csak 2010 decemberében kezdené el.

"Ha valaki már nem tagja a koalíciónak, akkor reformjellegű intézkedésre pénzt ne kérjen, mert politikailag már nem tud érte felelősséget vállalni. Nem kellett volna kilépni" - fogalmazott a főpolgármester.

Steiner Pál szerda este a szocialisták kivonulást egyebek mellett javaslataik "teljes semmibe vételével", valamint a budapesti egészségügyi modellel kapcsolatos előterjesztésük leszavazásával indokolta, és azt mondta: akkor térnek vissza, ha Demszky Gábortól elfogadható ajánlatot kapnak. A főpolgármester erre az MTI-nek úgy reagált: ez nem lehet piaci alku tárgya. Mint fogalmazott, a politikában nem lehet megsértődni, a kivonulás ezért nem indokolható. Elmondta, kilencven előterjesztést akar tárgyalni a közgyűlés, ami a város működőképességéhez kellene, ezért nem tartja felelős politikai viselkedésnek a szocialisták döntését.

A Fővárosi Közgyűlés ülése a meghirdetett 8 órás kezdés után több mint nyolcvan perccel sem kezdődött el.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

Megszállták a minisztérium emberei az egészségügyet, durva bírságolás indult

A magyarországi egészségügyi intézményekben az állam külön csapatokat küldött ellenőrzésre, hogy vizsgálják a dolgozók és a betegek jelenlétét. Az információk szerint azonban nem csak komoly szabálytalanságokért osztogattak büntetéseket, hanem banálisabb esetekben is. Az ellenőrzések április utolsó napjaiban kezdődtek el, bejelentés nélkül jelentek meg az ellenőrök az állami kórházakban. A kórházakban gyakorlatilag razziáznak az ellenőrök, belépéskor a portán elkérik a bejelentkezéseket, majd egyesével ellenőrzik a kórházi osztályok munkáját – számolt be a hvg.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×