eur:
389.53
usd:
364.46
bux:
68219.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A gyógyszerészek szerint a lakosság a gyógyszerszabályok módosulásának fő kárvallottja

A lakosság lesz a legfőbb, a gyógyszerésztársadalom a második számú kárvallottja az egészségügyi "salátatörvény" patikákat érintő módosításának - mondták a szakmai kamara vezetői.

Hankó Zoltán alelnök szerint azzal, hogy 2013 helyett csak 2011-ig szól az új gyógyszertárak létrehozására kimondott moratórium, a heti nyitva tartást pedig a szakmai szervezetekkel korábban kialkudott 84 helyett 60 órában minimálták, megakadályozzák a veszteséges patikák számának csökkentését, miközben a 2400 hazai gyógyszertár közül 700 mínusszal zárta a 2008-as esztendőt.

Emlékeztetett arra: két nagy, az utóbbi hónapokban csődbe ment gyógyszertárlánc összesen hétmilliárd forinttal maradt adósa a nagykereskedőknek.

Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke érthetetlennek és inkorrektnek nevezte, hogy a törvénymódosítási folyamat végső szakaszában olyan pontokat is a velük való egyeztetés nélkül változtattak meg, amelyeken korábban konszenzusra jutott velük a kormányzat.

Szerinte az eljárás mellett se szakmai, se társadalmi szempontok nem szólnak, de alkotmányossági szempontból sem volt sürgető a változtatás.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×