INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Fidesz: az MSZP és az MDF is a múlt embereit kínálja

InfoRádió / MTI
A Fidesz szerint mind az MSZP, mind pedig az MDF a múlt embereit kínálja Magyarországnak.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján ezt a szocialisták kongresszusán, valamint a demokrata fórum országos választmányának ülésén hozott döntésekre reagálva mondta.

Mint fogalmazott, szombaton visszavonhatatlanul bebizonyosodott, hogy Magyarország előtt két út áll: a múlté és a jövőé. A múlt a megszorítások, a mély válság útja, míg a jövő a kilábalás, a növekedés, a munkahelyteremtés útja - fűzte hozzá.

A politikus szerint az MSZP szombaton olyan listát állított, amelyen a múlt emberei találhatóak meg. Az MSZP országos listája a múlt listája, amelyet olyan emberek alkotnak, akik a fő felelősei Magyarország válságba juttatásának, akiknek szavazataival "brutális megszorítások" léptek életbe, és akik szavazataikkal hozzájárultak a magyar családok megsanyargatásához - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy látja, egyértelmű, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hatalomba való visszatérését készíti elő, "ismerős szempárok és hátak mögött egyértelműen Gyurcsány Ferenc, a gyűlölet karmestere áll". Hangsúlyozta azonban, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc igazából eddig sem távozott, hanem ott volt végig "a függöny mögött, onnan mozgatta a bábjait", most azonban nem bírta tovább, és előjött.

Az MDF listáját pedig olyan ember vezeti, aki már több mint tíz évvel ezelőtt egy megszorító csomaggal magyar családok százezreinek életét tette tönkre - vélekedett Szijjártó Péter.

"Magyarország nem kér újabb Gyurcsány-csomagot, nem kér újabb Bajnai-csomagot, és nem kér újabb Bokros-csomagot sem", ezek ugyanis a múlt útját jelentik - jelentette ki Szijjártó Péter.

Arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök szerint a mostani áldozatvállalás eredményeként, a várható négyszázalékos gazdasági növekedés következtében a következő parlament 2.000 milliárd forintot tud elosztani, Szijjártó Péter úgy reagált: "ez (...) elképesztő butaság".

A címlapról ajánljuk