eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz: az MSZP és az MDF is a múlt embereit kínálja

A Fidesz szerint mind az MSZP, mind pedig az MDF a múlt embereit kínálja Magyarországnak.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján ezt a szocialisták kongresszusán, valamint a demokrata fórum országos választmányának ülésén hozott döntésekre reagálva mondta.

Mint fogalmazott, szombaton visszavonhatatlanul bebizonyosodott, hogy Magyarország előtt két út áll: a múlté és a jövőé. A múlt a megszorítások, a mély válság útja, míg a jövő a kilábalás, a növekedés, a munkahelyteremtés útja - fűzte hozzá.

A politikus szerint az MSZP szombaton olyan listát állított, amelyen a múlt emberei találhatóak meg. Az MSZP országos listája a múlt listája, amelyet olyan emberek alkotnak, akik a fő felelősei Magyarország válságba juttatásának, akiknek szavazataival "brutális megszorítások" léptek életbe, és akik szavazataikkal hozzájárultak a magyar családok megsanyargatásához - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy látja, egyértelmű, hogy az MSZP Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hatalomba való visszatérését készíti elő, "ismerős szempárok és hátak mögött egyértelműen Gyurcsány Ferenc, a gyűlölet karmestere áll". Hangsúlyozta azonban, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc igazából eddig sem távozott, hanem ott volt végig "a függöny mögött, onnan mozgatta a bábjait", most azonban nem bírta tovább, és előjött.

Az MDF listáját pedig olyan ember vezeti, aki már több mint tíz évvel ezelőtt egy megszorító csomaggal magyar családok százezreinek életét tette tönkre - vélekedett Szijjártó Péter.

"Magyarország nem kér újabb Gyurcsány-csomagot, nem kér újabb Bajnai-csomagot, és nem kér újabb Bokros-csomagot sem", ezek ugyanis a múlt útját jelentik - jelentette ki Szijjártó Péter.

Arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök szerint a mostani áldozatvállalás eredményeként, a várható négyszázalékos gazdasági növekedés következtében a következő parlament 2.000 milliárd forintot tud elosztani, Szijjártó Péter úgy reagált: "ez (...) elképesztő butaság".

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×