eur:
389.69
usd:
364.29
bux:
68100.84
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az ombudsmannál van a szociális kártyáról szóló rendelet

Átadta a szociális kártya bevezetéséről szóló rendeletet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok polgármestere Szabó Máté országgyűlési biztosnak. Szepessy Zsolt elmondta: a településen 70 szociális segélyezettből eddig 54 részére bocsátottak ki olyan, fényképpel ellátott, készpénz felvételére nem alkalmas kártyát, amellyel alkohol és dohányáru kivételével élelmiszert lehet vásárolni a település 5, és az ország 19 ezer üzletében.

A polgármester úgy vélte: ezzel a módszerrel megakadályozható a segélyek nem megfelelő felhasználása. Szólt arról is, hogy a kártya országos bevezetéséről a jövő héten népszavazást kezdeményez.

A szociális kártya létrehozásáról október 20-án határozott Monok képviselő-testülete. A döntés értelmében a segély 60 százalékát kártyára utalja az önkormányzat, 40 százalékát pedig készpénzben fizeti ki az érintetteknek. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa akkor azt mondta: csak a rendelet szövegének alapján tud vizsgálódni az ügyben.

Közben Békés megyében az újkígyósi önkormányzat november első napjaiban már átutalta az átmeneti segély, valamint a lakásfenntartási támogatásra jogosultak kártyájára az átlagosan 5 és 10 ezer forint közötti összegeket.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×