INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Varga: Európa szégyenpadján van a magyar gazdaság

Infostart / InfoRádió
A magyar gazdaság Európa szégyenpadján van, ami egyértelmű bizonyítéka a kormány alkalmatlanságának - mondta a Fidesz elnökségi ülése után Varga Mihály alelnök.

A frissen publikált gazdasági mutatók alapján látszik, hogy a kormány egyre kilátástalanabb helyzetbe sodorja Magyarországot - jelentette ki a Fidesz elnökségi ülése után Varga Mihály.

A párt alelnöke szerint, miközben Európa országai lassan kilábalnak a válságból, addig Magyarországon a gazdasági mutatók tovább romlanak. A munkanélküliségi adatok 13 éve nem látott csúcson vannak, a gazdasági növekedés pedig a III. negyedévben mínusz 7,2 százalék volt.

A Fidesz alelnöke úgy véli: a megoldás csak egy gazdaságpolitikai- gazdaságfilozófiai váltás lehet, ám erre szerinte az MSZP képtelen.

A Nemzetközi Valutaalap delegációjának hétfői nyilatkozatára reagálva Varga Mihály elmondta: a Fidesz nem támogat olyan gazdaságpolitikát, amely a költségvetési hiány növelését tűzi ki célul.

Az Alkotmánybíróság döntéséről, miszerint alkotmányos a szuperbruttósítás, a Fidesz alelnöke úgy nyilatkozott: a januárban életbe lépő személyijövedelemadó-változásnak nem az alkotmányosságát kifogásolják, hanem annak tartalmi elemeit.


A címlapról ajánljuk