eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk

Százmilliós "lelépési pénz" a lemondott polgármesternek - lapszemle

Bár lemondott polgármesteri pozíciójáról, továbbra is dolgozik a józsefvárosi hivatalnak Csécsei Béla - írja a Népszabadság. Az MSZP szerint a havi 750 ezres szakértői szerződés egyfajta lelépési pénz, a helyi SZDSZ szerint az ügy jogszerű.

Az MSZP úgy véli, hogy megzsarolhatták a volt független polgármestert. Szabó Zoltán országgyűlési képviselő hétfőn közölte: a fideszes Kocsis Máté már régóta polgármester akar lenni, a liberális alpolgármester, Takács Gábor pedig segít neki abban, hogy megszerezze a tisztséget. Ennek egyik bizonyítéka szerinte, hogy az önkormányzat - pontosabban Takács - ötéves megbízási szerződést kötött Csécseivel, összesen közel 100 milliós értékben.

A Magyar Nemzet szerint sokkal többe kerül a H1N1 elleni vakcina a patikákban, mint amennyit a termelői ár indokolna. A szokatlanul magas árrést egy állami szerv fölözi le - többek között ez is kiderül ki az állam és az Omnivest Kft. között kötött szerződésből, amelynek titkosítását az ombudsman nyomására feloldotta az Egészségügyi Minisztérium. A dokumentumot hétfőn előzetes bejelentkezés alapján kaphatták meg az újságírók a minisztérium épületében.

Az index.hu szerint India ráhajt a napenergiára. India tíz év alatt húszezer megawattra növelné napenergia-kapacitását, hogy a várhatóan tovább emelkedő energiaigényt legalább részben alternatív forrásból fedezhesse. Az illetékes minisztérium várhatóan a következő hetekben ismerteti majd szándékait, ugyanakkor Dr. B Bargava, a hivatal vezetője már elárulta, hogy a közeljövőben jelentősen nőni fog az országban üzemelő naperőművek száma.

Ma kapják meg a Legjobb Munkahely idei nyertesei az elismerést - írja a Világgazdaság. A felmérésben részt vevő közel 150 vállalat majdnem harmincezer dolgozója legpozitívabban a munkahely környezetéről, kollégáiról és főnökéről nyilatkozott. Panaszkodtak viszont a javadalmazásuk miatt, főleg azért, mert nem a tényleges teljesítményük után kapnak kompenzációt. Kritikával illették a karrierlehetőségeket is. Rossz hír, hogy tízből hat hazai munkavállaló gondolja úgy, hogy az idén még korántsem leszünk túl a válságon

A Napi Gazdaság szerint egyre többen utazunk az Egyesült Államokba. Az utazási irodák erősödő keresletet észlelnek, a Vista az idén 50 százalékkal több amerikai utat értékesített, mint az előző évben. A MALÉV New York-i járata tavaly ősszel leállt, az amerikai Delta ugyanakkor a téli menetrendben is viszi a járatot, sőt jövő nyártól a heti hat helyett hét járatot üzemeltetnek majd.

A portfolio.hu felteszi a kérdést: Ki fog dolgozni 50 év múlva? Nyugdíjazáskor várható élettartam hazánkban a rendszerváltás óta folyamatosan nő, jelenleg 20 év körüli, ami tehát azt jeleni, hogy átlagosan két évtizedre elegendő megtakarítással kell rendelkeznünk nyugdíjas éveinkre. Ez igen hosszú idő, így aztán nem lehet elégszer hangsúlyozni az öngondoskodás fontosságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×