eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Stumpf: A Jobbik a következő parlament meghatározó ereje lesz

A Jobbik a Fidesz ellenfeleként definiálja magát és erősen támadja a vezető ellenzéki pártot, miközben a szocialistákkal egyre kevésbé foglalkozik - mondta a Századvég Alapítvány elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Stumpf István hozzátette: nem biztos, hogy a szavazók számára vonzó, ha a Fidesszel való konfrontáció a többség által elfogadhatatlan radikalizmussal párosul.

A Jobbik imázsát rombolhatja, ha a hétvégi sajóbábonyihoz vagy Morvai Krisztina londoni meghívásának visszavonásához hasonló esetek kapcsolódnak hozzá. Ezek ugyanis azt a szimbolikus üzenetet hordozzák, hogy a Jobbik problémás párt - mondta a Századvég Alapítvány elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A pártnak erőssége lehetne a moderált kapitalizmuskritika, a piacgazdaság túlkapásainak számonkérése, a hazai tulajdon védelme, az erőteljes patriotizmus, és a mostani politikai elit folyamatos és radikális kritikája, mostanában azonban nem ezekről a kérdésekről, hanem a balhékról folyik a vita - magyarázta a politológus.

A választások felé közeledve egyre inkább az lesz a központi kérdés, ki képes hatékonyan működő rendőrséget, közigazgatást fenntartani, és Magyarország presztízsét a nemzetközi közösségben helyreállítani - fejtegette Stumpf István, aki szerint éppen ezért nem biztos, hogy a radikalizmus és az általános elitellenesség meggyőző lehet.

A Századvég Alapítvány elnöke szerint ennek ellenére a Jobbikban van potenciál, az azonban egyelőre kérdés, hogy mennyit tud abból mozgósítani. A szakértő szerint az azonban biztos, hogy a párt a következő parlament egyik meghatározó ereje lesz, tíz százalék feletti támogatottsággal.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×