INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Sajóbábonyba látogatott a Jobbik elnöke

InfoRádió / MTI
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint "tudatosan szítják és hergelik a cigányságot" az új magyar gárda és a párt ellen. A politikus a Borsod megyei Sajóbábonyban kedden úgy fogalmazott, a településen kialakult helyzet "csepp a tengerben, pattanásig feszült a helyzet", főleg Kelet-Magyarországon.

Vona Gábor a Sajóbábonyban történtek miatt érkezett a településre. Annak a véleményének adott hangot, hogy téves és riogató megjegyzések keltek szárnyra a borsodi városban. Õ maga is beszélt a település utcáján helyi lakosokkal, akik azt mondták: - bár megnevezni nem tudják, kitől hallották - mégis úgy tudták, a gárdisták "gyilkolni jönnek Sajóbábonyba". Sőt ezek a roma emberek azt hiszik, hogy a korábbi romagyilkosságok elkövetői is gárdisták voltak, mindez pedig egyértelműen bizonyítja, tudatos provokáció történt - állította.

Azt mondta, bebizonyosodott, hogy az elmúlt 20 év cigánypolitikája csődöt mondott. A cigányságot arra használták, hogy négy évente olcsón - néhány konzervért megszerezhető - szavazóként funkcionáljanak. Állítása szerint a cigányság 80-90 százaléka teljes mértékben a törvényen kívül él. A parlamenti pártok egyikének sincs elképzelése, hogyan oldják meg ezt a problémát: sem valódi szándékuk nincs erre, sem koncepciójuk. A cigány kisebbségi önkormányzatok pedig csak arra voltak jók, hogy eltüntessék a felzárkóztatásukra szánt milliárdokat - vélte.

A gárda addig lesz a kistelepüléseken, amíg erre a helyzetre nem találnak megoldást. A gárda soha nem sértett törvényt, nem ez a célkitűzése - mondta a sajtótájékoztatón.

A címlapról ajánljuk