eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Sajóbábonyba látogatott a Jobbik elnöke

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint "tudatosan szítják és hergelik a cigányságot" az új magyar gárda és a párt ellen. A politikus a Borsod megyei Sajóbábonyban kedden úgy fogalmazott, a településen kialakult helyzet "csepp a tengerben, pattanásig feszült a helyzet", főleg Kelet-Magyarországon.

Vona Gábor a Sajóbábonyban történtek miatt érkezett a településre. Annak a véleményének adott hangot, hogy téves és riogató megjegyzések keltek szárnyra a borsodi városban. Õ maga is beszélt a település utcáján helyi lakosokkal, akik azt mondták: - bár megnevezni nem tudják, kitől hallották - mégis úgy tudták, a gárdisták "gyilkolni jönnek Sajóbábonyba". Sőt ezek a roma emberek azt hiszik, hogy a korábbi romagyilkosságok elkövetői is gárdisták voltak, mindez pedig egyértelműen bizonyítja, tudatos provokáció történt - állította.

Azt mondta, bebizonyosodott, hogy az elmúlt 20 év cigánypolitikája csődöt mondott. A cigányságot arra használták, hogy négy évente olcsón - néhány konzervért megszerezhető - szavazóként funkcionáljanak. Állítása szerint a cigányság 80-90 százaléka teljes mértékben a törvényen kívül él. A parlamenti pártok egyikének sincs elképzelése, hogyan oldják meg ezt a problémát: sem valódi szándékuk nincs erre, sem koncepciójuk. A cigány kisebbségi önkormányzatok pedig csak arra voltak jók, hogy eltüntessék a felzárkóztatásukra szánt milliárdokat - vélte.

A gárda addig lesz a kistelepüléseken, amíg erre a helyzetre nem találnak megoldást. A gárda soha nem sértett törvényt, nem ez a célkitűzése - mondta a sajtótájékoztatón.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×