eur:
389.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megérkezett az influenzajárvány

A hét végéig 30, később összesen 200 oltóközpont kezdi meg működését az országban - monda az egészségügyi miniszter. Székely Tamás közölte: az intézkedés célja, hogy a lakosság könnyebben jusson hozzá az új influenzavírus elleni oltóanyaghoz.

A miniszter arról is beszélt, hogy nagy valószínűséggel eléri a megbetegedési arány a járványküszöböt Magyarországon.

Székely Tamás közölte: az elmúlt heti jelentés szerint 16 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, de - figyelembe véve az elmúlt heti és hét eleji iskolabezárásokat - előfordulhat, hogy az e heti megbetegedések száma meghaladja a 20 ezret, ami a lakosságszámot tekintve a járványküszöböt jelenti.

Hozzátette: a legfrissebb adatok szerint eddig a lakosság 11 százaléka oltatta be magát az új influenzavírus ellen.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×