eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Jöhet a szuperbruttó - a nap legfontosabb hírei

Megszüntette az eljárást a közteherviselés rendszerének átalakítására vonatkozó, úgynevezett szuperbruttó jövedelem ügyében az Alkotmánybíróság. Ez azt jelenti, hogy a januárban hatályba lépő törvénymódosítás után az adóalap részévé válik a munkáltató által a munkavállaló után fizetett társadalombiztosítási járulék is.

A testület alkotmányellenesnek minősítette a fővárosi parkolás jelenlegi szabályozását. A határozat szerint a jelenlegi törvényi felhatalmazás önkényes jogalkotási lehetőséget biztosít a Fővárosi Közgyűlés számára a parkolással kapcsolatban. Az Alkotmánybíróság június 30-áig adott határidőt a jogalkotóknak az új rendelkezések elfogadására. Ha addig ez nem történik meg, nem lehet pénzt kérni a parkolásért Budapesten.

A hét végéig 30 oltóközpont kezdi meg működését az országban

A hét végéig 30, később összesen 200 oltóközpont kezdi meg működését az országban - monda az egészségügyi miniszter. Székely Tamás közölte: az intézkedés célja, hogy a lakosság könnyebben jusson hozzá az új influenzavírus elleni oltóanyaghoz. A miniszter arról is beszélt, hogy nagy valószínűséggel eléri a megbetegedési arány a járványküszöböt Magyarországon. Székely Tamás közölte: a legfrissebb adatok szerint eddig a lakosság 11 százaléka oltatta be magát az új influenzavírus ellen. -Közben újabb 4 Fejér megyei oktatási intézményben rendeltek el rendkívüli szünetet a nagyszámú megbetegedés miatt.

Draskovics: Következetességgel leküzdhető a korrupció

Következetes ellenőrzési mechanizmusra, jogérvényesítésre, és kemény szankciókra van szükség a korrupció elleni küzdelem érdekében - mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor a kormány korrupcióellenes törvénycsomagját ismertetve a parlamentben hangsúlyozta: általános tapasztalat, hogy jelenleg a korrupciós cselekmények felderítése és szankcionálása nem kellően hatékony. A Transparency International legújabb korrupciós listáján Magyarország 5,1 ponttal a 46. helyen szerepel. Alexa Noémi, a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója az InfoRádióban azt mondta: ez egy hellyel jobb, mint tavaly.

A Fidesz nem növelné a hiányt

A Fidesz nem támogat olyan gazdaságpolitikát, amely növeli a költségvetési hiányt. Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke a Nemzetközi Valutaalap delegációjának nyilatkozatára reagálva azt mondta: a munkahelyteremtő, az államadósságot és a hiányt csökkentő gazdaságpolitika a helyes, ugyanakkor a 2010-es költségvetés tervezetéből több, a hiányt növelő tétel is hiányzik. Hétfőn James Morsink, az IMF Budapesten tárgyaló delegációjának vezetője és az Európai Bizottságot képviselő Barbara Kauffmann is úgy nyilatkozott: nem tudnak támogatni semmilyen gazdaságpolitikát, amely a 4 százalék alatti államháztartási hiányról 7 százalékra vagy afölé növeli a deficitet.

Juhász Gábor: Megfelelő volt a rendőrség sajóbábonyi fellépése

Megfelelőnek tartja a rendőrség hétvégi, sajóbábonyi fellépését a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Juhász Gábor, a nemzetbiztonsági kabinet ülése után azt mondta: a vasárnap történtek miatt a szélsőjobboldali politikát folytatók a felelősek. A Fidesz szerint a kormány 2006 óta nem tudja biztosítani a rendet Magyarországon, és képtelen garantálni a közbiztonságot a magyar emberek számára. --Sajóbábonyban vasárnap, a Jobbik által rendezett szombat esti lakossági fórum után alakult ki összetűzés a korábban feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselők és a roma lakosság között. 1 nő megsérült, egy autót pedig megrongáltak.

Csökkent a Mol nyeresége

Csökkent a Mol bevétele és nyeresége az első háromnegyed évben. A társaság ebben az időszakban konszolidáltan 76,2 milliárd forint nettó nyereséget ért el, 56 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, miközben az összes működési bevétele 13 százalékkal, 2335 milliárd forintra esett vissza. A nemzetközi számviteli szabvány szerint készült konszolidált gyorsjelentés alapján a harmadik negyedévben a nyereség 12,6 milliárd forint volt, ami jócskán elmarad a portfolio.hu által megkérdezett elemzők 32,2 milliárd forintos várakozásától.

Elfogták a tompai hármasgyilkosság gyanúsítottját

Elfogták a tompai hármasgyilkosság gyanúsítottját; a 29 éves kelebiai férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését - mondta Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. November 4-én Tompán egy lovaspanziónak épített fogadóban találta holtan 65 éves édesapját a lánya. A kiérkező háziorvos bántalmazásra utaló nyomokat talált, ezért értesítette a rendőrséget. A helyszíni szemlén az egyik melléképületben, egy személygépkocsi csomagtartójában bukkantak rá az elhunyt férfi 62 éves feleségének és másik, 41 éves lányának holttestére is, rajtuk szintén bántalmazásra utaló nyomokat találtak.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×