eur:
393.1
usd:
367.2
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Frekvenciapályázat: ki mennyit ajánlott?

Közzétette párhuzamos indoklását az országos kereskedelmi rádiós műsorszolgáltatási jogosultságokra érkezett pályázati ajánlatok értékeléséről Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület tagja. Eszerint az ORTT az egyetlen jogszerű döntési lehetőséggel élt, amikor a legjobb ajánlatot benyújtó pályázókat nyilvánította nyertesnek a két meghirdetett országos frekvencián.

Közleményében Szalai Annamária az Advenio Zrt. és az FM1Konzorcium javára született - sokat vitatott - döntés

jogszerűségét megalapozó körülményekre kívánja felhívni a figyelmet, leszögezve: az ORTT átlátható pályázati eljárásban, nyílt versenyben kétharmados döntéssel a legjobb ajánlatot nyújtó rádióknak ítélte oda hét évre a frekvenciákat.

Mint írta, a médiatörvény adott keretei között kiírt pályázati felhívásra hat pályázó összesen nyolc ajánlatot nyújtott be. A testület a Zene Rádió Zrt. pályázatait az eljárás során visszautasította: a kizárást a cég inkoherens üzleti-pénzügyi terve, a piaci körülményekre vonatkozó helytelen, nem megalapozott feltételezései, bizonytalan finanszírozási háttere joggal alapozta meg.

A testület nem három tökéletes és három hibás üzleti-pénzügyi terv vonatkozásában hozott döntést, hanem hat pályázó, kisebb-nagyobb hiányosságokkal küzdő üzleti-pénzügyi terve tekintetében kellett mérlegelnie, hogy mi az, amit még teljesíthetőnek tart és mi az, ami már irreális elvárásokat fogalmaz meg - írta párhuzamos indoklásában Szalai Annamária.

Hozzátette: az ORTT tagjai e mérlegelés eredményeként eltérő következtetésekre jutottak, ezek összegzéseként azonban megszületett az a testületi határozat, amely kizárólag a Zene Rádió ajánlatát zárta ki a további értékelésből. Amennyiben másképp döntött volna a testület, a Zene Rádió a pályázati feltételben szereplő tapasztalat hiánya miatt egyébként sem számíthatott volna nyertességre.

Az Advenio Zrt., illetőleg az FM1 Konzorcium pályázati ajánlatával kapcsolatban felmerült kifogások egyike sem támasztotta alá e két pályázó alaki vagy tartalmi szempontok alapján történő kizárását. Az Advenio Zrt. minden olyan nyilatkozatot hiánytalanul és megfelelő tartalommal benyújtott, amit a pályázat számára előírt. A testület akkor járt volna el törvénysértő módon, ha ezeket a pályázókat kizárta volna - fogalmazott az ORTT fideszes tagja.


A pályázati ajánlatok összehasonlítása
(forrás: ORTT)

A pályázati felhívás egyetlen tényleges versenyelemet tartalmazott, az objektív alapon világos és egyértelmű végeredményt determináló díjversenyt. A nyertes pályázók nemcsak a százalékos arány tekintetében, hanem abszolút számban, forintban kifejezve is a legmagasabb díjajánlatot tették. Ezért a díjversenyt minden kétséget kizáróan az Advenio és az FM1 pályázók nyerték meg.

A fentiekből következően az ORTT az egyetlen jogszerű döntési lehetőséggel élt, amikor a legjobb ajánlatot benyújtó pályázókat nyilvánította nyertesnek a két meghirdetett országos frekvencián. Minden ettől eltérő döntés, amely szubjektív, homályos szempontok szerint akadályozta volna meg az objektív végeredmény kialakulását, sértette volna a pályázat deklarált célrendszerét - írta Szalai Annamária.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×