eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Durvul a kampány Józsefvárosban

Durvul a harc Józsefváros polgármesteri székéért. Legutóbb Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere emlékeztetett a VIII. kerületi szocialista polgármesterjelölt egyik régi, kifizetetlen számlájára.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a sajtó segítségét kérte, hogy Komássy Ákos, Józsefváros szocialista polgármester-jelöltje, a Fiatal Baloldal egykori elnöke kifizesse az egyik debreceni kft.-nek egy kemping bérleti díját, illetve a 2001 júliusában ott rendezett európai baloldali ifjúsági tábor alatt okozott kárt.

Mint elmondta, a tulajdonos egy jegyzőkönyvet vett fel a tulajdonos arról, hogy mi mindent vertek szét a fiatal baloldaliak a nemzetközi baloldal összefogása jegyében. "Ezt egyébként Komássy úr is elismerte annak idején, mikor még FIB alelnök volt." A listán a többi közt sátrak, vécék, ajtók, emeletes ágyak, zuhanygarnitúrák szerepelnek.

Kósa Lajos elmondása szerint a Fővárosi Bíróság az ügyben jogerősen megítélt a kempinget üzemeltető társaságnak 14,6 millió forintot az elmaradt bérleti díjért, ez mára - a kárral és a kamatokkal együtt - csaknem 23 millió forint.

A tábor ideje alatt nem Komássy Ákos volt a FIB elnöke, ám később ő lett. A pénzt eközben nem fizették ki, majd a Fiatal Baloldal jogutód nélkül megszűnt és megalapították a Societas nevű mozgalmat.

Kósa Lajos szerint Komássy Ákos politikai értelemben felel a tábor költségeiért, mint mondta: "jó lenne, ha eljutnánk oda, hogy az ilyen embereket a magyar közélet kiveti magából".

Az ügy előzménye, hogy hétfőn a szocialista Szabó Zoltán arról tartott sajtótájékoztatót, hogy szerinte az SZDSZ és a Fidesz "cinkosok" Csécsei Béla, Józsefváros független polgármesterének - szeptember 2-ai - lemondatásában.

Erre a VIII. kerületi Fidesz-KDNP frakció azt reagálta, hogy a szocialisták azért rágalmaznak és hazudnak, mert nincs mit veszteniük. Annyi biztos, hogy az időközi polgármester-választás most vasárnap lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×