INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Durvul a kampány Józsefvárosban

Infostart / InfoRádió
Durvul a harc Józsefváros polgármesteri székéért. Legutóbb Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere emlékeztetett a VIII. kerületi szocialista polgármesterjelölt egyik régi, kifizetetlen számlájára.

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a sajtó segítségét kérte, hogy Komássy Ákos, Józsefváros szocialista polgármester-jelöltje, a Fiatal Baloldal egykori elnöke kifizesse az egyik debreceni kft.-nek egy kemping bérleti díját, illetve a 2001 júliusában ott rendezett európai baloldali ifjúsági tábor alatt okozott kárt.

Mint elmondta, a tulajdonos egy jegyzőkönyvet vett fel a tulajdonos arról, hogy mi mindent vertek szét a fiatal baloldaliak a nemzetközi baloldal összefogása jegyében. "Ezt egyébként Komássy úr is elismerte annak idején, mikor még FIB alelnök volt." A listán a többi közt sátrak, vécék, ajtók, emeletes ágyak, zuhanygarnitúrák szerepelnek.

Kósa Lajos elmondása szerint a Fővárosi Bíróság az ügyben jogerősen megítélt a kempinget üzemeltető társaságnak 14,6 millió forintot az elmaradt bérleti díjért, ez mára - a kárral és a kamatokkal együtt - csaknem 23 millió forint.

A tábor ideje alatt nem Komássy Ákos volt a FIB elnöke, ám később ő lett. A pénzt eközben nem fizették ki, majd a Fiatal Baloldal jogutód nélkül megszűnt és megalapították a Societas nevű mozgalmat.

Kósa Lajos szerint Komássy Ákos politikai értelemben felel a tábor költségeiért, mint mondta: "jó lenne, ha eljutnánk oda, hogy az ilyen embereket a magyar közélet kiveti magából".

Az ügy előzménye, hogy hétfőn a szocialista Szabó Zoltán arról tartott sajtótájékoztatót, hogy szerinte az SZDSZ és a Fidesz "cinkosok" Csécsei Béla, Józsefváros független polgármesterének - szeptember 2-ai - lemondatásában.

Erre a VIII. kerületi Fidesz-KDNP frakció azt reagálta, hogy a szocialisták azért rágalmaznak és hazudnak, mert nincs mit veszteniük. Annyi biztos, hogy az időközi polgármester-választás most vasárnap lesz.


A címlapról ajánljuk