INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Vizsgálódik az ügyészség Szijjártó Péter ügyében

Infostart / InfoRádió
Már vizsgálják, hogy Szijjártó Péter bűncselekményt követett-e el, amikor párttársait juttatta közpénzekhez - válaszolta Kovács Tamás legfőbb ügyész Alexa György szocialista képviselő interpellációjára az Országgyűlés hétfői ülésén.

Alexa György arra volt kíváncsi, hogy a nyomozó szervek vizsgálják-e Szijjártó Péter ügyét, és ha igen, hol tart az eljárás. Az MSZP-s képviselő szerint fennáll a gyanú, hogy a Fidesz elnöki stábjának kabinetvezetője bűncselekményt követett el, amikor párttársait juttatta közpénzekhez.

"Az ügyészég szerint követett-e el bűncselekményt, amikor a győri önkormányzat gazdasági bizottságának elnökeként fideszes párttársai cégének szánt támogatást közpénzből? Mert ez történt, hiszen a győri ítélőtábla szerint jogos volt az a megállapítás, amely szerint klasszikus mutyizás folyik Győrben Szijjártó Péter tudtával" - fogalmazott a képviselő.

Alexa György szerint Szijjártó Péter a győri Fidelitas-elnök családja érdekkörébe tartozó Kézimosó Kft-nek is közpénzből való támogatását javasolta.

Kovács Tamás legfőbb ügyész válaszában elmondta: a Legfőbb Ügyészség a birtokába került iratok segítségével a győri ügyészséghez fordult, és az eljárás már folyamatban van.

Az elfogulatlanság érdekében a Legfőbb Ügyészség a Fejér megyei ügyészséget jelölte ki az eljárás lefolytatására, és kérte az ügy gyors, alapos, körültekintő kivizsgálását. Alexa György elfogadta Kovács Tamás válaszát, de kiemelte, hogy várja az ügy mielőbbi eredményét.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk