eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Siralmas eredmény: a magyarok többsége nem beszél idegen nyelvet

Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet az EU tagállamai közül - írja a Népszabadság az Eurostat felmérésére hivatkozva.

A magyarok háromnegyede csak anyanyelvén tud meg megszólalni, miközben az uniós állampolgárok közel kétharmada beszél valamilyen idegen nyelven. A siralmas eredmény oka a szakemberek szerint egyrészt a nyelvi elszigeteltségünk, másrészt a hazai nyelvoktatás minősége.

Ötvenezer forintos pénzbírsággal sújtotta az Egészségbiztosítási Felügyelet az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat, amiért nem tette közzé időben a vényírási jogosultsággal rendelkező orvosok gyógyszerrendelési gyakorlatára jellemző mutatókat - közli a Magyar Nemzet. Az egészségbiztosítónál elmondták: az adatok már felkerültek az OEP internetes oldalára.

Hétfőn este felkapcsolták a díszvilágítást az Erzsébet hídon, majd nem sokkal később le is kapcsolták - értesült az Index. Az utolsó hivatalos próbavilágítás szeptember 23-án volt, akkor mindenkinek megfelelt a kivilágított híd. Az átkelő november 17-én öltözik fénybe.

A Világgazdaság összeállítása szerint a nagy európai és tengerentúli ingatlanalapok minél előbb vásárolni szeretnének Magyarországon. A lap értesülései szerint egy amerikai befektetői csoport megbízást adott egy 50-100 millió euró közötti irodai vagy kiskereskedelmi ingatlan megvételére, nyugat-európai alapok pedig lakásportfóliót, illetve ugyancsak első osztályú irodai ingatlanokat vásárolnának.

Mától ismét a vállalati profitok kerülnek a befektetők fókuszába, ugyanis az Alcoa eredményeivel megindul a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon - írja a Portfolio.hu. A piacok a számok mellett kiemelt figyelemmel követik azt is, hogy a menedzsment milyen profitvárakozásokat fogalmaz meg, amelyek arról szolgálnak információval, hogy a vállalatvezetők milyen gyors felépülésre számítanak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×