eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Kiálltak Burány és Hagyó mellett a fővárosi szocialisták

Döntő többséggel bizalmat kapott az MSZP fővárosi vezetése a keddi tanácsülésen, miután a pártvezetés bizalmatlansági szavazást kért maga ellen - mondta az InfoRádiónak a párt MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke. Molnár Zsolt hozzátette: a párt nem Hagyó Miklóst, hanem a szabad demokrata politikusokat, Demszky Gábor főpolgármestert és helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét tartja felelősnek a BKV-botrányokért.

Bizalmat szavazott az MSZP budapesti párttanácsa a szocialisták fővárosi vezetésének - mondta az InfoRádiónak Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke kiemelte: a keddi rendkívüli ülésen a párttanács 85 százalékos többséggel, titkos szavazással erősítette meg a budapesti elnökséget.  Az ülésen a 40 tagból csak egy támogatta, hogy állítsanak új budapesti listát a szocialisták - közölte Molnár Zsolt.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, a BKV-botrányok is szóba kerültek azi ülésen. Többen Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes védelmében szólaltak fel, és a kialakult helyzetért a szabad demokrata politikusokat, Demszky Gábor főpolgármestert és helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét, valamint a közlekedési cég igazgatótanácsának elnökét, Tótfalusi Györgyöt, és a felügyelőbizottság elnökét, Székely Gábort tartják felelősnek - fejtette ki.

A főpolgármester-jelölt személyéről a jövő szerdai párttanács ülésen dönthetnek a budapesti MSZP-sek, az ügyvezető alelnök megerősítette, hogy Horváth Csaba esélyes.

Az ülést Burány Sándor budapesti elnök hívta össze, mivel a központi alapszervezet több tagja kezdeményezte a hónapokkal ezelőtt véglegesített és elfogadott fővárosi választási lista újragondolását.

Farkas Péter XVII. kerületi elnökségi tag aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy Burány Sándor és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes azonnali hatállyal mondjanak le budapesti párttisztségeikről és fővárosi önkormányzati tisztségeikről, s november közepéig hívják össze a budapesti küldöttértekezletet.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×