eur:
399.97
usd:
364.93
bux:
74186.25
2024. október 9. szerda Dénes

Ötmilliárdos adócsalást derített fel a VPOP

Mintegy 5 milliárd forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága. Nagy János, a VPOP országos parancsnoka elmondta: a több országra kiterjedő szervezetet és a nyolcvan társaságot érintő számlázási láncolatot a múlt héten leplezték le, 11 embert vettek őrizetbe, közülük 7 embert előzetes letartóztatásba helyeztek.

Fröhlich Zsolt, a VPOP Központi Bűnüldözési Parancsnokságának helyettes vezetője hozzátette: a társaság Németországból, Ausztriából, Szlovákiából és a Távol-Keletről beszerzett tintapatronokat, alaplapokat és processzorokat úgy értékesítette Magyarországon, hogy az eladásból keletkező import áfáját fiktív, közösségen belüli exporttal tüntették el, amihez szlovén, szlovák és román gazdasági cégeket használtak fel. Hangsúlyozta: az ügyben 36 hazai és külföldi vállalkozás érintett, közülük több szlovák, osztrák, román, szlovén és német bejegyzésű. A VPOP adatai szerint a szervezet 4,8 milliárd forint adóhiányt okozott 2008 januárja és 2009 augusztusa között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: azért jöttem, hogy ébresztőt fújjak

Kedden két órán át állta az újságírói kérdések özönét Orbán Viktor miniszterelnök, szerdán pedig az Európai Parlament plenáris vitájának részeként mutatja be Magyarország mint az EU soros elnöke féléves elnöki programját a strasbourgi EP-ülésteremben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor ébresztőt fújna Európának, von der Leyen kőkeményen kritizálta a magyar kormányt

Orbán Viktor miniszterelnök a magyar EU-elnökség programbeszédében a versenyképesség növelését, a szabályozások egyszerűsítését és a tagállamok közötti együttműködés erősítését hangsúlyozta az Európai Parlament előtt. Kijelentette, hogy a magyar elnökség novemberben új versenyképességi paktumot mutat be, és kiemelte, hogy az EU ipari kapacitásainak megtartása, a magas energiaárak kezelése és a zöld átállás megalapozása kulcsfontosságú. A migrációval kapcsolatban a miniszterelnök a schengeni rendszer összeomlásától óvott, és az unió határain kívül kialakítandó menekültügyi hotspotokat javasolta. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke erősen kritizálta a magyar miniszterelnök kijelentéseit és a kormány intézkedéseit, álszentséggel vádolva a kabinetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×