eur:
399.06
usd:
364.72
bux:
74011.67
2024. október 10. csütörtök Gedeon

Navracsics: Nem lesz eufória, ha a Fidesz megnyeri a választást

Választási siker esetén a Fidesznek olyan költségvetést kell megalkotnia, amelyben világosan látszódik az új irány - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom lenne a párt számára, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után.

Ha a Fidesz megnyeri a jövő évi választást, a kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a párt frakcióvezetője, aki hozzátette: az új büdzsében meg kell jelennie azoknak a stratégiai irányoknak, amelyeket a Fidesz már évek óta hangoztat: az uniós források felhasználásának javítása, munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés beindítása, adócsökkentés.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: egy olyan költségvetést kell megalkotni, amelyben jól látszik, hogy az új kormány új irányban képzeli el Magyarország jövőjét.

A politikus szerint a jelenlegi kormánynak sem az az érdeke, hogy a következő kabinet ne ismerhesse meg a gazdaság valós számait, vagyis "korrekt átadás-átvételre" számít.

Az új költségvetés összeállításánál a Fidesz elképzelései elsősorban a gazdaságpolitikai irányváltásra vonatkoznak: a lehető leggyorsabban forrásokhoz kell juttatni a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, és egyéb lépésekkel be kell indítani a gazdaságot - mondta Navracsics Tibor.

Rövid türelmi időt kapnak


A Fidesz frakcióvezetője szerint nem lesz eufória, ha a párt megnyeri a jövő évi választásokat, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után. Egy esetleges nagy arányú Fidesz-győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom - fogalmazott a politikus, aki hozzátette: minél erősebb ez a többség és a bizalom, annál keményebben kell dolgozniuk, hogy meg is szolgálják.

A választópolgárok sokat csalódtak az elmúlt időszakban, vagyis a frakcióvezető szerint könnyebben csalódhatnak a Fideszben is. A párt azonban máshogy képzeli el a kormányzás hivatását. Fontos, hogy a választók olyan politikusokat lássanak az új kormányban, akik nem hatalmi gőgből és uralmi pozícióból beszélnek az emberekhez, hanem szolgálni akarják a választókat - hangoztatta Navracsics Tibor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Hogy jött össze ekkora költségvetési többlet? Az elemző elmagyarázza

Az elmúlt 23 év második legnagyobb költségvetési többlete jött össze idén szeptemberben, a Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatója szerint ugyanis több mint 234 milliárd forintos pluszt mutatott a kilencedik hónapban az államháztartás egyenlege. Az InfoRádó Csiki Gergelyt, a Portfolio elemzőjét kérdezte a számok hátteréről.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Itt az új történelmi csúcs Amerikában

Az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk ma, a kínai piacon folytatódott a stimulus-rali utáni korrekció, míg mas ázsiai piacok emelkedtek. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt szintén vegyes mozgások látszottak a nap első felében, majd délutánra elkezdett javulni a hangulat. Megérkezett ma a Fed jegyzőkönyve, amiből kiderült, hogy a szeptemberi 50 bázispontos kamatvágás során nem volt teljes az egyetértés a döntéshozók között azzal kapcsolatban, hogy mennyire legyen agresszív a csökkentés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×