eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai: Barcs az uniós fejlesztések mintavárosa

Az uniós fejlesztések mintavárosaként mutatta be Barcsot Bajnai Gordon miniszterelnök csütörtökön, amikor a somogyi városban tartott horvát-magyar kormányülés zárásaként horvát kollégájával a helyi gyógyfürdő fejlesztéseit is megtekintette.

A magyar kormányfő hangsúlyozta: büszkék lehetünk arra, ami Magyarországon ezekben az években a fejlesztések terén zajlik. "Barcs példát mutat, hogy hogyan kell élni azzal a lehetőséggel, amit az uniós tagság kínál", mintavárosa annak, hogy miként lehet ezeket a lehetőségeket megragadni.

A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ uniós forrásokat felhasználó fejlesztésének terveit bemutató prezentáció után Bajnai Gordon kifejtette: a város a nemzeti kincsre, a termálvízre épít az uniós, a hazai kormányzati és a helyi források összeadásával, s ezzel munkahelyeket is teremt. Végül gratulált a barcsiaknak városfejlesztési stratégiájukhoz.

Jadranka Kosor - akit a fürdőben tartózkodó horvát vendégek tapssal köszöntöttek - a látottak alapján úgy fogalmazott: szívesen viszi magával az itt gyűjtött tapasztalatokat, hogy "hogyan lehet felhasználni az uniós forrásokat". Hozzátette, mindez ösztönző arra nézve is, hogy Horvátország minél hamarabb elnyerje a teljes jogú tagságot.

Az együttes kormányülés záróeseményeként megtartott látogatás kapcsán azt is elmondta: Horvátországnak szintén kitűnő lehetőségei vannak a tenger és a termálvizek jóvoltából, és reményét fejezte ki, hogy mindez az európai uniós tagállamokat és így "a magyarokat is további befektetésekre ösztönzi".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×