eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Az M3-asra költik az M7-esre kapott uniós támogatást

Az M7-es autópályára kért uniós támogatást az M3-as autópálya megépítésére fogja felhasználni a kormány - mondta a kormányszóvivői tájékoztatón Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára. Hozzátette, gazdasági szempontból fontosabbnak ítélték a Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti pályaszakasz megépítését.

A kormány döntött arról, hogy az M7-es autópálya fejlesztéséhez korábban igényelt európai uniós forrást Magyarország az M3-as autópálya új szakaszának megépítésére használja fel - mondta Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az államtitkár hangsúlyozta: kiemelten kezelik az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti, 46 kilométeres szakaszának megépítését, mivel az autópálya megépítése jelentős gazdasági előnyt biztosít a térségben.

Varju László elmondta, hogy a Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti autópálya szakasz biztosítja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek nagytérségi kapcsolatát, valamint a határon túli városokkal és megyékkel is közvetlen kapcsolatot teremt.

Hozzátette: Magyarországnak meg kell találnia az optimális megoldást, amelyben az uniós forrásokat fel tudja használni.

Hangsúlyozta: a kormány döntött az átcsoportosításról, ezzel egyidejűleg a korábban tervezett projektek prioritási sorrendjét is megváltoztatta. Ennek megfelelően a jövőben prioritásként kezelik az M3-as autópálya új szakaszának megépítését, amely Záhony és térsége számára jelentős gazdasági előnnyel jár.

Varju László azt mondta, bizonyos esetekben fontosabb, hogy a kormány ne a saját igazát bizonygassa, hanem módosítson a korábbi elképzelésein.

Az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a 4-es metró projekttel kapcsolatban elmondta, a kormány döntése alapján mindazt a költséget, amit eddig felhasználtak a metró előkészítésére, nem az első, hanem a második szakaszban számolják el az európai uniós forrás keretében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×