eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az egészségügy és az oktatás finanszírozása ügyében lehetnek viták a költségvetés tervezésekor

Lapinformáció szerint az egészségügy és az oktatás finanszírozása ügyében lehetnek viták a jövő évi költségvetés tervezésekor. A Népszabadság azt írta: az MSZP-frakció informális ülésen tárgyal a jövő évi büdzséről. A távirati iroda korábban arról számolt be, hogy az egyeztetésen Bajnai Gordon kormányfő is részt vesz.

A lap úgy tudja: a közösségi közlekedés átszervezése, vagyis a 40 milliárd forintos elvonás ügyében nincs nézeteltérés a felek között, és egyetértenek a helyhatóságokat érintő megszorításokkal is. Elsősorban a megyei önkormányzatok átalakításával valósítanák meg a megtakarítást.

Az egészségügy finanszírozásával azért lehetnek problémák, mert jelentősen elmaradnak a várttól a járulékbevételek. A Népszabadság információi szerint betartatná a kormány jövőre azt a kötelezettséget, hogy egy tanárnak egy héten legalább 22 órát kell tartania, így nem lehet majd például adminisztrációs feladatokra elszámolni ezt az időt. Emellett hozzá nyúlna a kabinet az Út a munkába programhoz is úgy, hogy csökkentené a közmunkákkal töltendő napok és órák számát.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×