eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az MSZP nem támogatja a BKV vezető testületeinek visszahívását

Nem értenek egyet a BKV igazgatósági és felügyelőbizottsági (fb) tagjainak visszahívásával a fővárosi szocialisták, de azt támogatják, hogy a jövőben Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes egyedül lássa el a BKV felügyeletét a szocialista Hagyó Miklós helyett - nyilatkozta Steiner Pál (MSZP) kedden az MTI-nek.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy gyakorlatilag érdemi előrelépés nélkül zárult a BKV végkielégítési ügye kapcsán megtartott MSZP-SZDSZ koalíciós egyeztetés. Kifejtette, hogy az igazgatóság és az fb tagjainak visszahívását azért utasítják el, mivel ismereteik szerint egyik testület sem tárgyalt még soha a vezetők munkaszerződéséről, illetve még egyetlen vezérigazgató sem terjesztett ilyet elő. Nem látják helyesnek azt sem, hogy minden vizsgálat nélkül mondják ki ez ügyben az igazgatóság és az fb felelősségét, miközben nem vizsgálják a cégvezetés, a menedzsment felelősségét.

Steiner Pál leszögezte: abban egyetértettek a koalíciós egyeztetésben, hogy augusztus 31-éig le kell zárni az ez ügyben zajló vizsgálatokat, megnyugtató belső szabályozást kell kialakítani, és szükség esetén érvényesíteni kell a személyi felelősséget. Addig azonban semmilyen személyi változás ne történjen - jegyezte meg.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a főpolgármester saját hatáskörében, a koalíciós szerződés módosítása nélkül is intézkedhet arról, hogy a BKV-val összefüggő minden városvezetői feladat Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettestől Ikvai-Szabó Imre SZDSZ-es főpolgármester-helyetteshez kerüljön át.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×