eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Augusztus véggéig eldőlhet bizonyos uniós pénzek átcsoportosítása

Az Európai Bizottság várhatóan augusztus végéig hagyja jóvá Magyarország számára az operatív programokban lévő uniós pénzek átcsoportosítását a válság enyhítésére. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szóvivője azt mondta: a módosítás után 260 milliárd forint kerülhet a gazdaságfejlesztési operatív programokba, amelyekből elsősorban a meglévő munkahelyek megtartásához és új munkahelyek teremtéséhez nyújtanak vissza nem térítendő támogatást.

 Oravecz Péter hozzátette: az elszámolás a módosítás benyújtásának időpontjától, tehát visszamenőleg lesz hatályos. A szóvivő emlékeztetett: a mostani elszámolási időszakban a rendelkezésre álló teljes fejlesztési forrás 70 százalékát hirdették meg, mintegy öt és félezer milliárd forint összegben. Ebből több mint 2.800 milliárd forint összegű pályázatot bíráltak el, több mint 2.400 milliárd forintnyi forrásra kötöttek szerződést, és eddig 430 milliárd forintot fizettek ki.

Címlapról ajánljuk
Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.

"Visszataláltunk az útra, amelyen korábban sikeresek voltunk" - így értékelték a főszereplők a holland meccset

Értékelte a magyar-holland labdaraúgó-NL-mérkőzés 1-1-es eredménnyel zárult történéseit számos főszereplő; a magyar gólszerző, a csapatkapitány és a kapus is. Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal is foglalkozott a kritikusaival, de szerinte játékosai emelt fővel jöhettek le a pályáról, persze a bosnyákok ellen hétfőn támadásban "több kell" majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

A technológiai innováció gyors üteme világszerte átalakítja az iparágakat, és ez alól a szórakoztatóipar sem kivétel. A média, a kultúra és azon belül a klasszikus zene is kezdi integrálni a fintech innovációkat, a blokchain technológiát és a kriptovalutákat. Ezek a digitális eszközök új módokat kínálnak a folyamatok menedzselésére, a bevételi források felszabadítására, és átformálják a művészek és a közönség közötti interakciót. A jogdíjelosztás javításától kezdve a decentralizált tartalomplatformok létrehozásáig a fintech jelentős változások előtt nyitja meg az utat ezekben a hagyományosan analóg iparágakban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×