eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Burány: Az MSZP véget vetne a BKV-s végkielégítési gyakorlatnak

Nem döntött, és nem is dönthetett Kocsis István BKV-vezérigazgató sorsáról az MSZP országos elnöksége - mondta Burány Sándor, a szocialisták budapesti elnöke. Az MSZP-s politikus az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy vissza kell hívni a BKV szocialista igazgatósági és felügyelő bizottsági tagjait, ha a most indított vizsgálat bebizonyítja, hogy nem végezték jól a dolgukat.

Nem döntött, és nem is dönthetett az MSZP országos elnöksége a BKV-vezérigazgató felmentésének kezdeményezéséről - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szocialista párt budapesti elnöke. Burány Sándor annak kapcsán beszélt erről, hogy az MSZP elnökségi üléséről ellentmondásos információk szivárogtak ki Kocsis István sorsáról.

A szocialista politikus közölte azt is, hogy az MSZP legutóbbi elnökségi ülésén is szóba kerültek a közlekedési vállalat végkielégítési ügyei. A testület minden támogatást és felhatalmazást megadott arra, hogy a fővárosi MSZP-sek politikai eszközeikkel ennek a botrányos gyakorlatnak véget vessenek - fejtette ki.

Az MSZP budapesti elnöke szerint tulajdonosként a főváros joggal kéri számon, hogy az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai hogyan végezték munkájukat a BKV-nál.

Ha a most indított vizsgálat azt bizonyítja, hogy a szocialista testületi tagok nem végezték jól a dolgukat, akkor vissza kell hívni őket, ugyanis aki a fővárosiak érdekeit nem tudja képviselni, az nem alkalmas erre a feladatra, vagyis annak el kell köszönnie a poszttól - hangsúlyozta Burány Sándor.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×