eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Por alakú szer is lesz az új influenza ellen

Por alakban tárolják és szükség esetén oldat formájában lesz elérhető egy, az új típusú influenza ellen hatásos gyógyszer.

Az országos tisztifőorvos az InfoRádiónak azt mondta: az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézetben tárolt állami tartalékhoz csak akkor nyúlnak hozzá, ha tömegesen kerülnek kórházba szövődménnyel a betegek, és a patikákban hozzáférhető készletek nem elegendőek az ellátásra.

Falus Ferenc szólt arról is, hogy az oldat azért is előnyös, mert gyermekeknek és várandósoknak is adható. Hozzátette: a legszélesebb körben alkalmazható Oseltamivirt, és ennek hatóanyagát raktározták el.

Magyarországon eddig 111 új influenzás beteget regisztráltak, de a fertőzöttek száma ennél több lehet. Falus Ferenc azt mondta: az amerikai tapasztalatok alapján a regisztráltaknál 20-szor többen lettek betegek, de náluk valószínűleg csak nagyon enyhe tünetek jelentkeztek.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×