eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Egyelőre kevés a parlagfű pollen, de a feketeleves még hátra van

A száraz időjárás miatt most kevesebb a parlagfű pollen a levegőben, mint a korábbi évek hasonló időszakában, ezért az allergiások tünetei is enyhébbek, de a hónap második felétől, sajnos, erősödni fognak - mondta az InfoRádiónak a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke.

A legtöbb pollen általában az ország legmelegebb pontjain, azaz Somogy és Bács-Kiskun megyében van. Idén azonban egyelőre elmaradtak az allergiások súlyosabb panaszai, a száraz idő miatt ugyanis egyelőre alacsony a levegőben lévő parlagfűpollen-koncentráció - mondta az InfoRádióban a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke.

Juhászné Halász Judit hozzátette: a panaszok azonban nem maradnak el, csak későbbre tolódnak, várhatóan augusztus végére.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az allergiásoknak a legrosszabb állapotokra a Balaton környékén kell felkészülniük, de magas lehet a pollenkoncentráció az építkezések környékén, és a forgalmas helyeken.

Az egyesület elnöke nem elégedett a hatóságok hatékonyságával ebben az ügyben, szerinte a hivatalok hathatósabb együttműködésére lenne szükség annak érdekében, hogy kevesebb parlagfű virágozzék az országban.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×