eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szocialisták puhítanák a költségvetést és kemény tárgyalást ígérnek Bajnainak

A jövőre tervezett 120 milliárd forintos önkormányzati forráskivonás több évre történő elosztását javasolja egy hét múlva a miniszterelnöknek a költségvetésről szóló konzultáción - nyilatkozta Lamperth Mónika, az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió Napkelte című műsorában pénteken.

"Kemény csatára számítok" - mondta a politikus, aki szerint meg kell vizsgálni, hogy a 120 milliárd forintos önkormányzati elvonást hogyan lehetne több évre felosztani. Az önkormányzati vezetők, illetve szakemberek egyetértenek abban, hogy a forráskivonásra csak a feladatok elvonásával együtt kerülhet sor - hangsúlyozta a volt belügyminiszter.

Amennyiben kötelező önkormányzati feladatokat érint a változás, mint például az oktatás vagy a szociális tevékenység, akkor ahhoz jogszabályokat is módosítani kell, de a változás érintheti az önkormányzatok önként vállalt feladatait is, bár ezek nem kevésbé fontosak, ilyen például a kultúra vagy a sport támogatása - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×