eur:
393.58
usd:
368.52
bux:
66093.96
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét a BKV

Átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét a BKV. Célzott ellenőrzések kezdődnek a fürdőbalesetek megelőzése érdekében. Elbocsátották a vesztegetéssel gyanúsított kerületi ügyészt - napi hírösszefoglaló.

Átvizsgálja bérezési és jutalmazási rendszerét a BKV. A cég kommunikációs igazgatója az InfoRádióban azt mondta: 2007 januárjáig visszamenőleg minden végkielégítést átnéznek. Székelyné Pásztor Erzsébet azután beszélt erről, hogy a Magyar Nemzet című lap azt írta: Bosnyák Gyula, a társaság korábbi stratégiai igazgatója egyévnyi munkaviszony után csaknem 40 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól. A hét elején Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató távozott a BKV-tól, miután a Magyar Nemzet megírta: 100 millió forintos végkielégítésének kifizetése után is a cégnél maradhatott több millió forintos fizetésért.

Az adatvédelmi törvény alapján közérdekből nyilvános adat a közfeladatot ellátó személyek javadalmazása - mondta el az InfoRádiónak az adatvédelmi biztos. Jóri András hozzátette: az információ közlésére az egyetemek és főiskolák vezetői, valamint az Oktatási Minisztérium jogosult. Az ombudsman azután kezdett vizsgálatot, hogy a gödöllői Szent István Egyetem oktatói és kutatói az intézmény - szerintük - pazarló gazdálkodásának megfékezésére kérték az oktatási minisztert. A Hiller Istvánnak küldött levelükben a rektor többmilliós havi fizetését és tízmilliót meghaladó féléves jutalmát állították szembe a tanszékek filléres gondjaival, és a döntések hiányában megrekedt programokkal.

Nem volt verseny a ppp-konstrukcióban, vagyis az állam és a magántőke közös finanszírozásával készült iskolai sportcsarnokok és tanuszodák építésekor, így a létesítmények többe kerültek a vártnál - állapította meg az Állami Számvevőszék. A szervezet jelentésében azt is kifogásolta, hogy az üzemeltetést az önkormányzatok vették át a privát cégektől.

Célzott ellenőrzések kezdődnek a következő hetekben a fürdőbalesetek megelőzése érdekében - közölte a kancelláriaminiszter. Molnár Csaba a napokban történt tragikus esetekre utalva elmondta: az ÁNTSZ - ha szükséges - más hatóságokat is bevon a termál- és élményfürdőket érintő a vizsgálatokba. Július 19-én a siófoki Galerius Fürdőben ért baleset egy 4 éves kisfiút, aki 5 nappal később, a kórházban meghalt. Július 23-án az újpesti Aquaworld élményfürdőben vesztette életét egy 9 éves kisfiú, miután a szörfmedencénél belezuhant egy aknába, amely nem volt jól rögzítve.

Egymilliárd forintos megtakarítást jelent éves szinten az, hogy csökkentették az állami cégeknél a vezetőség létszámát - közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos emlékeztetett arra: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 149, legalább többségi állami tulajdonú társaságnál az összesen 1108 fős igazgatósági és felügyelőbizottsági létszámot 182-vel mérsékelte.

Hivatalvesztéssel sújtották azt a kerületi ügyészt, akit hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítanak. Ihász Sándor fővárosi főügyész elmondta: a fegyelmi eljárás szerint Varga Gergely egy olyan ügyben, ahol ő képviselte a vádat, megengedhetetlen módon egyezkedni kezdett az egyik vádlottal arról, hogy 600 ezer forintért felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz a számára. Hangsúlyozta: nem igaz, hogy az ügyészség el akarta volna titkolni az esetet. Korábban a Népszava számolt be a vesztegetési ügyről. A lap szerint a Fővárosi Főügyészség egykori szóvivője 2 millió forintot kért egy vádlottól azért, hogy enyhébb büntetést indítványozzon a bíróságon, és kollégái érték tetten, amikor átvette a pénzt.

Kínai állampolgárok által irányított és működtetett bűnözői csoportokat számolt fel a Vám- és Pénzügyőrség. A szervezet vezetője azt mondta: a bandák - elsősorban az import áfa elkerülésével - csaknem 5 milliárd forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek. Nagy János közölte: az összehangolt akciót több szervezet részvételével kedden, a hajnali órákban hajtották végre 64 helyszínen. Az akció során tíz embert vettek őrizetbe.

Bűnszervezetben elkövetett terrorcselekményekkel gyanúsítják meg a napokban a Magyarok Nyilai nevű csoport kilenc tagját, köztük Budaházy Györgyöt - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Fazekas Géza az InfoRádióban elmondta: a bűnszervezetté minősítés lényegesen megemeli az esetleges büntetési tételeket. A főügyészség országgyűlési képviselők elleni támadások megszervezésével, terrorcselekménnyel, robbanóanyaggal való visszaéléssel és emberölés előkészületével is gyanúsítja Budaházy Györgyöt.

Orvosa szerint tovább javul Felipe Massa állapota, és várhatóan teljesen felépül a Forma-1-es Ferrari csapat brazil pilótája, aki a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén sérült meg súlyosan. Dino Altmann elmondta: a versenyzőt továbbra is Magyarországon kezelik, de akár már vasárnap hazautazhat.

Mallorcán egy gépkocsi aljára erősített pokolgépet találtak a spanyol hatóságok a két csendőr életét kioltó merénylet helyszínétől nem messze. A robbanószerkezetet hatástalanították. Délután egy csendőrlaktanya előtt robbant fel egy autó alá rejtett bomba; a detonációban sokan megsebesültek. José Luis Zapatero spanyol kormányfő a Baszk Haza és Szabadság nevű szervezetet, az ETA-t tette felelőssé a merényletért.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemző várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×