INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Bedurvul a kánikula csütörtöktől - 35 fok lehet!

Infostart / InfoRádió
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30-35 fok között alakul. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé jobbára száraz, egyre melegebb levegő érkezik, visszatér a kánikula.

A napi középhőmérséklet a déli megyékben és a fővárosban már csütörtöktől több napon keresztül meghaladhatja a 25 fokot.

A fővárosban délután és az esti órákban az ózon koncentrációja elérheti az egészségügyi határértéket.

A sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet.

Szerdán északkeleten egy-egy zápor várható, csütörtök estig csapadék nem valószínű - írja az MTI. Az északi, északkeleti szél eleinte helyenként megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30-35 fok között alakul.

A Brit-szigetek, a Skandináv-félsziget északi része, valamint a Kelet-európai-síkság déli vidéke fölött ciklon örvénylik. A felsorolt tájakon gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar is kialakul.

Ezzel szemben szárazföldünk többi részén anticiklon alakítja az időjárást. A napsütést csak időnként zavarják meg a gomolyfelhők, záporról, zivatarról elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26, 33 fok között alakul, ennél azonban hűvösebb van északon, északnyugaton, ahol általában 18, 23 fokot mérnek.

Továbbra is kánikula van a déli területeken, ott a délutáni órákra 30, 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban 37, 40 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé jobbára száraz, egyre melegebb levegő érkezik, visszatér a kánikula.

A címlapról ajánljuk