eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A lakosság negyede elkaphatja az új influenzát

A magyar lakosság negyede beteg lesz az új influenza vírusa miatt a helyettes országos tiszti főorvos szerint. Hozzátette, hogy akik már átestek a fertőzésen, védettséget kaptak, nekik nem muszáj beadatniuk az új vírus elleni védőoltást, a szezonális influenza elleni oltás azonban javasolt számukra.

Molnár Kornélia hangsúlyozta: a vírus gyorsan terjed, Magyarországon 70 esetről tudnak, és várhatóan ősszel, amikor hetente százzal nő majd a betegek száma, már nem gyűjtenek adatokat arról, hogy ki, kit fertőzhetett meg.

Hangsúlyozta: az első megbetegedési hullám során a lakosság 25 százaléka betegedhet meg.

A kór átvészelhető anélkül, hogy orvoshoz fordulnánk, ahogy a szezonális influenzánál, itt is hatásos lehet a lázcsillapítás és a szervezet állóképességének javítása C-vitaminnal.

Molnár Kornélia elmondta azt is, hogy aki már átesett az új influenzán, abban kialakult a védettség, a szezonális influenza ellen azonban számukra is ajánlott az oltás.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×