eur:
389.51
usd:
364.56
bux:
68056.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hatalmas vihar: ismét a Balaton az áldozat

Az újabb hidegfronti hullám éjjel 2 óra körül érte el a Kárpát-medencét. Erős szél és villámlás kíséretében egy 50 kilométer széles zivatarcella haladt végig a nyugati határszéltől a Közép-Dunántúlon. A legdurvább viharokat a Balaton térségében észlelték az elmúlt éjszaka, de máshol is volt 100 kilométer/órás szél.

Az Időkép automatikus zivatar-figyelmeztető rendszere több mint 50 várost emelt ki éjjel fél háromkor. A nyugati megyékben hatalmas zivatarok is kísérték a legalább 80-100 kilométer/órás széllökéseket, amelyek jóval a csapadékhullám előtt érkeztek.

A legnagyobb zivatarcella a Balatont vette célba, és végigsöpört a tó teljes hosszán. Nem kerülte el a sorsát Székesfehérvár és Budapest sem. A vihar reggel Magyarország keleti részén tombolt.

Az előrejelzések szerint szombaton a Tiszától nyugatra erős északnyugati szél valószínű. A hajnali órákra 16-21 Celsius fokig hűl a levegő. Napközben továbbra is az északi országrészben élők számíthatnak a hidegfront felhőzetéből záporra, helyenként zivatarra. Országszerte erős, helyenként viharos északnyugati szél valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22-24 Celsius-fok, keleten még 25-30 Celsius-fok között alakul szombaton.

Vasárnap reggel, illetve az éjszakai órákban északkeleten kisebb eső előfordulhat, másutt erősen illetve közepesen felhős ég valószínű. Mérséklődik az északnyugati szél, ám élénk széllökések a középső területeken még előfordulhatnak. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 11-15 Celsius-fok között alakul.

Hétfőn visszatér a strandidő: szinte zavartalan napsütés, igazi nyaralóidő várható. Kedden ismét hidegfrontra lehet számítani: eleinte napsütés lesz, ám délután a hidegfront nyugaton záporral, zivatarral, erős széllel érkezik.

A következő hét közepén változó felhőzet, elszórtan kisebb zápor, helyenként zivatar jellemzi majd a magyarországi időjárást. A csütörtök ismét változást hoz: erősödő nappali felmelegedés, magas UV-B sugárzás várható. Péntektől ismét kánikula lesz.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×