eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több mint kétszázszor riasztották a tűzoltókat az éjszakai vihar miatt

A tűzoltókat az éjszakai vihar miatt 205 esetben riasztották a dunántúli megyékben és a fővárosban reggel hat óráig - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője péntek reggel az MTI-nek.

Kidőlt fák, leszakadt faágak, megrongálódott tetőszerkezetek miatt riasztották a tűzoltókat - közölte Szentes György, hozzátéve: sérültről nem tudnak. A szóvivő tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás, szám szerint 59 Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de kaptak riasztást Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér, Pest, Vas és Zala megyéből is. Budapestről a reggeli órákig 25 riasztást kaptak.
Elmondta, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az csütörtökön este fél tizenegy után adott ki narancsriasztást az ország nyugati, majd később a középső részére, mivel legalább 90 kilométer/órás széllökéseket vártak.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, Budapesten főként fakidőlések, megrongálódott kémények miatt riasztották a tűzoltóságot. Személyi sérülésről nem tud az éjszakai vihar miatt - fűzte hozzá.

Török László meteorológus az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy gyenge, száraz hidegfront vonult át az ország felett az éjszakai órákban, megerősödött a szél és pár fokkal lehűlt a levegő.

Elmondta, hogy a legerősebb, 111 kilométer/órás széllökést a Fejér megyei Felcsúton mérték hajnalban.

A meteorológus azt mondta, az erős szél kelet felé vonul, napközben azonban átmenetileg mindenhol mérséklődni fog, éjszaka újabb hidegfront éri el az országot, és újabb viharos széllökésekre kell számítani.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×