INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Más neve is lesz a New York-i Kossuth térnek

InfoRádió / MTI
Más neve is lesz a Kossuth térnek New Yorkban: az amerikai nagyváros hatóságai egy meggyilkolt ecuadori férfi emlékére adnak "társnevet" a térnek.

A közterület augusztus 1-jétől Jose Sucuzhanay ecuadori férfi nevét is felveszi. A 31 éves férfit brutális körülmények között 2008 decemberében gyilkoltak meg a Kossuth tér közelében - erősítette meg a dél-amerikai ország kancelláriahivatala. Az illetékesek a férfi Ecuadorban élő anyját és fivérét is meghívták a névadó eseményre.

Jose Sucuzhanayra üveggel és baseballütővel támadott rá több, vélhetően afroamerikai férfi. Az ecuadori bevándorló koponyatörést és agyi sérüléseket szenvedett, majd pár napi kóma után belehalt sérüléseibe.

A férfi öccse társaságában egy bárból tartott hazafelé, amikor melléjük gördült egy autó, amelyben hárman ültek. A tettesek a spanyolajkúakat szapuló kiabálásokkal sértegették a testvéreket, akik közül a fiatalabb csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben két tettest ítéltek el gyűlölet-bűncselekmény miatt.

José Sucuzhanay esete azért is keltett nagy botrányt, mert egy hónapon belül ő volt a második ecuadori, akivel New York utcáin végeztek.

A címlapról ajánljuk