eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Más neve is lesz a New York-i Kossuth térnek

Más neve is lesz a Kossuth térnek New Yorkban: az amerikai nagyváros hatóságai egy meggyilkolt ecuadori férfi emlékére adnak "társnevet" a térnek.

A közterület augusztus 1-jétől Jose Sucuzhanay ecuadori férfi nevét is felveszi. A 31 éves férfit brutális körülmények között 2008 decemberében gyilkoltak meg a Kossuth tér közelében - erősítette meg a dél-amerikai ország kancelláriahivatala. Az illetékesek a férfi Ecuadorban élő anyját és fivérét is meghívták a névadó eseményre.

Jose Sucuzhanayra üveggel és baseballütővel támadott rá több, vélhetően afroamerikai férfi. Az ecuadori bevándorló koponyatörést és agyi sérüléseket szenvedett, majd pár napi kóma után belehalt sérüléseibe.

A férfi öccse társaságában egy bárból tartott hazafelé, amikor melléjük gördült egy autó, amelyben hárman ültek. A tettesek a spanyolajkúakat szapuló kiabálásokkal sértegették a testvéreket, akik közül a fiatalabb csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben két tettest ítéltek el gyűlölet-bűncselekmény miatt.

José Sucuzhanay esete azért is keltett nagy botrányt, mert egy hónapon belül ő volt a második ecuadori, akivel New York utcáin végeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×