eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Forma-1 ellenére sincs telt ház a szállodákban

Laborc Sándor az ügyész munkáját vizsgáltatná. Háromévesen hátrányban. A Formula-1-es magyar futam ideje ma már egy átlagos nyári hétvégéhez hasonlítható. Szemelvények a ma reggeli lapokból.

A Népszabadságból kiderül: az UD Zrt.-ügy nyomozását felügyelő ügyész működésének kivizsgálását kérte lemondása előtt Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője a legfőbb ügyészt. Kovács Tamás - mint azt a szóvivője útján tudatta - "reális határidőn belül " válaszol. Nem kíván reagálni a levélben foglaltakra, azonban az ügyészség a közeljövőben sajtótájékoztatón összegzi az ügy tapasztalatait.

A Magyar Nemzet úgy tudja: korántsem csak az állami támogatás elégtelen mértéke és a koncepciótlanság az oka, hogy a cigánytelepek felszámolási programjának nincs látható eredménye. A lap kiderítette: a kevés pályázatnyertes között kétes múltú egyének is szerepelnek, ami felvetheti a pályáztató szociális tárca felelősségét.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az uniós jogharmonizáció keretében jövőre minden olyan evás vállalkozás kénytelen lesz visszatérni a normál áfarendszerbe, amely határon átnyúló szolgáltatást végez. A tervezet szerint ugyanis ilyen szolgáltatás nyújtásához közösségi adószámmal kell rendelkeznie az adott vállalkozásnak, ilyennel viszont az evás vállalkozások nem rendelkezhetnek.

A Világgazdasság beszámol arról, hogy a korábban kiemelt időszaknak számító Formula-1-es magyar futam ideje ma már egy átlagos nyári hétvégéhez hasonlítható. Igaz ez a hotelekre, az éttermekre és a közlekedésre is. Azelőtt csütörtökön 60, a hétvégi napokon 80-90 százalékos kihasználtsággal üzemelt a szállodák zöme, ez az idén jóval szerényebb lesz. Az érintett idegenforgalmi vállalkozások többsége szerint a legszomorúbb, hogy ezt a hétvégét már nem tudják kiemelt áron értékesíteni.

A portfolio.hu elemzésében az áll: sokan arra számítottak, hogy a gyenge euró hatására, illetve az erősödő belföldi turizmus következtében ismét feltámadhat az érdeklődés a Balaton-part iránt. A remények ugyan némileg korlátozottan, de beváltak. Bár májusig még meglehetősen gyenge teljesítményt mutatott a Balaton, június-júliusban már sokkal többen látogatták, sokan mondanak le ugyanis a külföldi nyaralásról, és választják a "magyar tengert".

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×