eur:
390.79
usd:
365.55
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Gyenge front vonul át, de marad a kánikula

Gyenge front vonul át az ország felett, de a hét végéig marad a kánikula, enyhülés csak vasárnaptól várható - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A front az ország középső, majd keleti, északkeleti részén okoz zivatarokat, de komoly lehűlés nem lesz, így a hőmérséklet továbbra is 30-35 Celsius-fok körül alakul - tájékoztatott Reisz András.

Az előrejelzések szerint a hét végéig marad a kánikula, szombaton azonban egy erőteljesebb hidegfront éri el az országot, amelynek köszönhetően mintegy tíz fokkal csökken a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

Hétfőtől ismét fokozatosan emelkedik majd a hőmérséklet, a jövő hét második felében megint kánikulára lehet számítani, az előrejelzések szerint még melegebb lesz, mint ezen a héten - ismertette Reisz András.

A melegrekord nem dőlt meg, szerdán Fülöpházán 36,1 Celsius-fokot mértek, ami két fokkal marad el a rekordtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×