eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Retkes Attila lemondásra szólította fel Kóka Jánost

Az Inforádió tudósítója szerint Retkes Attila megválasztása után felkérte Kóka Jánost, hogy mondjon le az SZDSZ frakcióvezetői posztjáról.

A liberális párt új elnöke próbaszavazásra kérte a küldötteket, akiknek látható többsége egyetértett azzal, hogy Kóka János távozzon a képviselőcsoport éléről.

Retkes Attila úgy fogalmazott: elérkezett a nyílt beszéd ideje, és ennek a jegyében kérte Kóka János távozását. Hozzátette: mihamarabb javaslatot tesz a képviselőcsoport új vezetőjének személyére. Véleménye szerint felmérhetetlen károkat okozott az SZDSZ-nek, hogy az elmúlt egy évben a frakció szűk többsége "állam volt az államban".

Retkes Attila hangsúlyozta: olyan pártot szeretne, amely egyszerre vallja a szabadelvűséget és a hazaszeretet.

Óriási hibának, történelmi bűnnek nevezte, hogy a párt magára hagyta a vidéket. Mint mondta, a vidékből újjáépülő SZDSZ-t szeretne, és nagyon számít a megyei elnökökre.

Kijelentette, azt szeretné, ha az SZDSZ országos középpárt lenne.

"Az új SZDSZ legyen az önálló, felelősen gondolkodó, szabadságszerető, a magukért, családjukért, környezetükért bátran felelősséget vállaló, az öngondoskodás eszméjét valló, mérsékelt, szélsőségektől mentes, becsületes és demokrata polgárok pártja!" - hangoztatta.

Hangsúlyozta: hétfőtől az SZDSZ teljes szervezeti megújításán dolgozik majd, amelybe bele tartozik hét szakpolitikai kabinet felállítása. Ezeket hiteles, nem lejáratott szakpolitikusok fogják vezetni - tette hozzá.

Retkes Attila megnevezte, hogy kiket szeretne az ügyvivői testületben látni, amelynek szavai szerint egységesnek és erősnek kell lennie. Az új elnök Badacsonyi Szabolccsal, Grószné Krupp Erzsébettel, Horváth Tiborral, Ikvai-Szabó Imrével, Kiss Róberttel, Molnár Margittal, Polai Zoltánnal, Szabadai Viktorral, Szentkúti Károllyal, Skaliczky Andreával, Tóth Róberttel és Vámos Józseffel dolgozna szívesen.

Jelezte: mindenki a saját lelkiismerete és belátása szerint dönt, nincs diktatúra.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×