INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Lopott telefon buktatta le a sorozatbetörőt Budapesten

InfoRádió / MTI
Lopott telefon miatt bukott le egy 27 éves budapesti sorozatbetörő, a tolvaj ugyanis felvette a készüléket, amit a bűncselekmény után a sértett hívott fel, rögzítve a beszélgetést - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A fiatalembert több tucatnyi betöréssel gyanúsítják, az ügynek mintegy hatvan sértettje van, de a rendőrség közlése szerint további bűncselekmények felderítése is várható.

Az ügyben azt követően kezdett nyomozásba az Észak-Pesti Bűnügyi Régió betörési csoportja, hogy az akkor még ismeretlen elkövető egy konyhai ablakot leemelve bejutott egy lakásba és onnan különböző értékeket, köztük egy mobiltelefont vitt el. A sértett felhívta a saját számát és azt mondta a tettesnek, hogy ha visszaadja a telefont, akkor nem jelenti fel a rendőrségen.

"Kesztyűben dolgozok, szagmintát nem igazán hiszem, hogy tudtok majd venni, sapka volt rajtam, úgyhogy még hajszálam sincs, de amúgy DNS-t úgysem vesznek itt Magyarországon..., így ezt benézted, sajnos ezt be kell nyelned! Vágod?" - mondta a tettes a beszélgetés során, amit a sértett rögzített. A tolvaj azt is mondta, hogy hiába hívja a rendőröket a sértett, ő már messze jár, és letette a telefont azzal, hogy "még van dolga".

A férfit a zuglói rendőrök fogták el néhány nappal később, a rendőröknek feltűnt, hogy szóhasználata és hangja hasonlít a felvételen rögzített elkövetőéhez. A férfi végül beismerte a bűncselekményt és több esetet is elismert.

A nyomozók elfogták azt a 47 éves férfit is, aki a lopott értékeket megvásárolta a tolvajtól és több bűncselekményben is társa volt a 27 éves elkövetőnek. A rendőrség közleménye szerint több lakópark tárolóhelyiségeit is feltörték kerékpár után kutatva, mondván: legyen mivel elszállítani a lopott tárgyakat.

A címlapról ajánljuk