eur:
400.88
usd:
367.19
bux:
74260.47
2024. október 14. hétfő Helén

Heves is szerződést bont HospInvesttel

Augusztus 1-jén a Heves Megyei Önkormányzat is felbonthatja a vagyonkezelési szerződést a HospInvesttel. Így a hatvani és a gyöngyösi kórház után az egrit is elvesztheti az egészségügyi befektető

A Heves Megyei Közgyűlés hétfőn zárt ülésen döntött arról, hogy legkorábban augusztus 1-jén - 120 napos felmondási idővel - felbontják az egri kórház vagyonkezelésére kötött szerződést. A szerződésbontáshoz ugyanakkor az kell, hogy az új üzemeltető megteremtse a működési engedély megszerzéséhez szükséges feltételeket. Mivel ez időbe telik, a testület nem határozott meg konkrét dátumot a szerződésből való kilépésre.

A korábbi elképzelések szerint a megyei önkormányzat, Eger városa és a Debreceni Egyetem közösen alapított volna az üzemeltetésre egy nonprofit társaságot. Az egyetem aztán - Eger ellenállása miatt - kiszállt a projektből; végül nem sikerült megállapodni a városvezetőkkel sem (többek között például a kórházigazgató személye miatt), így a megyei önkormányzat tízmillió forintos törzstőkével egyedül hozza létre a társaságot.

A testület lehetőséget hagyott arra, hogy később Eger városa, szakmai befektetők és akár a dolgozók is résztulajdont szerezhessenek a társaságban, amelynek vezetését dr. Banyó Tamásra, a kórház urológus főorvosára bízták.

A Fidesz frakció úgy véli: azonnali szerződésbontásról kellett volna határozni. Herman István frakcióigazgató szerint a szocialista többségű megyegyűlés döntése miatt fennáll annak a veszélye, hogy augusztus 1-ig működésképtelenné válik a kórház.

A HospInvest Zrt. 2008. november 1-jén vette át az egri kórház üzemeltetését, majd idén áprilisban bejelentette, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB Bank a lejárt hiteltartozások miatt több mint egymilliárd forintot emelt le a számlájáról.

A HospInvest augusztus közepéig kapott határidőt arra, hogy hitelezőivel egyezségre jusson. Eközben a hatvani és a gyöngyösi önkormányzat már felmondta az egészségügyi befektetővel kötött, a helyi kórház működtetéséről szóló szerződést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet
Bolla Tibor az InfoRádióban

A hannoveri villamosok HÉV-ként való használata csak végső megoldás lehet

Hétfőn először ült össze főváros Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottsága, amelynek ülésén úgy döntöttek, megvizsgálják, hogy a múlt héten nyilvánosságra került HÉV-vonalak ritkítása ügyében a főváros tudna-e segíteni a felszabaduló régi villamosaival.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 14. 16:02
×
×
×
×