eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Debrecen, Esztergom és Balatonfüred városimázsa a legjobb

A megyei jogú városok között Debrecen, a nagyvárosok között Esztergom, a kisvárosok körében Balatonfüred imázsa volt a legvonzóbb 2008-ban - mondta az InfoRádiónak Bognár Ákos kutatásvezető, az Image Factory kreatív igazgatója a 2008-as városimázs toplistáról.

A második alkalommal elvégzett kutatás szerint a megyei jogú városok között Debrecen, a nagyvárosok között Esztergom, a kisvárosok körében Balatonfüred imázsa volt a legvonzóbb 2008-ban - mondta Bognár Ákos kutatásvezető.

Az Image Factory kreatív igazgatója kifejtette: a kutatás során az országos médiában megjelent, az Observer Budapest Médiafigyelő adatbázisában fellelhető, a vizsgált településekkel kapcsolatos sajtóhíreket gyűjtötték és rendszerezték. Vizsgálták a hírek mennyiségét, minőségét, valamint a tudatosságot, emellett értékelték a városok honlapjait is.

Fontos szerepet játszik egy településről való gondolkodásban az, hogyan tud kommunikálni a médiában, ez jelentős a turisztika és a befektetések ösztönzése szempontjából is - emelte ki.

A kutatásvezető közölte: 2007-hez képest tavaly a legtöbb település jóval többször volt jelen a médiában, egyre több város gondolja úgy, hogy tudatos kommunikációra van szüksége, ám egyre élesebb a különbség a jól és tudatosan kommunikáló, valamint a kommunikációt, a nyilvánosságot hanyagoló települések között.

A nagy nyertesek között említette Békéscsabát, amely a 2007-es 16. helyről a 4. helyre lépett elő, míg a nagy visszaesők között Pécs városát emelte ki, amely a 4. helyről a 12. helyre esett vissza. Bognár Ákos szerint ennek oka az, hogy az Európa kulturális fővárosa program lehetőség mára a nyilvánosságban "egy stigma" lett.

A kutatásvezető szerint Debrecen sikerének a titka, hogy 2008-ban "egy egészpályás letámadást folytatott kommunikációban", Budapest mellett egy második központként tudta magát definiálni, és a nagyratörő tervek kezdenek bejönni.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×