eur:
394.24
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Minden hatodik gyermek súlyosan elhízott

Nagy-Britannia egyes részein az iskolakezdés előtt álló gyermekek közül minden hatodik klinikai értelemben is elhízott - derül ki egy felmérésből, amely arra is rámutat: a legtöbb szülő nem tud különbséget tenni az enyhe kövérség, és a súlyos elhízás között.

A kövérség a szegényebb családokban gyakoribb, de az adatok regionálisan is nagy eltérést mutatnak.

Az elhízott gyermekek aránya országos átlagban 10 százalék. Van olyan terület, ahol csak minden huszonötödik gyermek elhízott, míg máshol minden hatodik gyermekre igaz ez.

Mindez nagyon veszélyes, hiszen a gyermekkori elhízás felnőttkorban szívproblémákhoz vezethet.

A túlsúly a várandós anyáknál is veszélyes, hiszen így növelik annak esélyét, hogy gyermekük túlsúlyos lesz.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×