eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tüntetők csaptak össze rendőrökkel Hamburgban

Köveket és üvegpalackokat hajigáltak tüntetők a rendőrökre Hamburgban, ahol vasárnap kora hajnalig tartottak az előző nap éjszaka, egy utcai népünnepély után kezdődött rendbontások.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a hamburgi Schanzenfest utcai rendezvény után kezdődött összetűzésekben közel ezer rendbontó vett részt. A zavargásokban 27 rendőr megsérült, 67 rendzavarót vettek őrizetbe. Egyelőre nem tudni, hogy az utóbbiak közül hányan sérültek meg.

A hamburgi rendezvény idején 1800 rendőr volt szolgálatban. A biztonságiak vízágyukat és gumibotokat vetettek be a rendzavarók ellen, akik barikádokat emeltek Hamburg utcáin, és felgyújtottak egy rendőrautót is.

A hatóságok szerint az idei hamburgi Schanzenfestnek közel ötezer látogatója volt. A múltban az ünnepet gyakorta kísérték összecsapások Németország második legnagyobb városában.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×