eur:
392.25
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hétfő este jégeső is eshet

A sok napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, hétfőn eleinte keleten, északkeleten, majd késő délutántól északnyugaton lehet elszórtan zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökésekre is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 27 és 32 fok között alakul.

A kontinens északi részén sekély ciklonok és frontjaik hatására gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő eső, zápor, zivatar. Európa déli felén döntően helyi hatások alakítják az időjárást, ezért itt sok a napsütés, de főként délután - elsősorban a szárazföld középső vidékén - több helyen alakul ki zápor, zivatar.

A legmagasabb hőmérséklet a kontinens nagy részén 25, 32 fok között változik. Ennél melegebb van a Pireneusi-félszigeten, ahol többfelé 35 fok fölé melegszik fel a levegő, ugyanakkor a Skandináv-félsziget északi részén és Oroszország északnyugati területein többnyire 20 fok alatti hőmérsékletet mérnek, sőt az Urál előterében helyenként alig haladja meg a 10 fokot a délutáni hőmérséklet.

Hétfő estig a Kárpát-medencében folytatódik a meleg, nyári idő sok napsütéssel, de elszórtan továbbra is számítani lehet záporokra, zivatarokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×